اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 21682, منتشر شده در مورخ : ۱۱ آذر ۱۴۰۲

انتخاب دکتر کتابی بعنوان نایب رییس کارگروه استانی پیاده سازی طرح آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول آموزش عالی

انتخاب دکتر کتابی بعنوان نایب رییس کارگروه استانی پیاده سازی طرح آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول آموزش عالی

دکتر عباس کتابی ردیس دانشگاه کاشان به عنوان بعنوان نایب رییس کارگروه استانی پیاده سازی طرح آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول آموزش عالی انتخاب شد.

 

رئیس دانشگاه کاشان در گفت و گو با خبرنگار سراج اظهار کرد: اولین جلسه کارگروه استانی پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان اصفهان روز پنج شنبه ۹ آذرماه ۱۴۰۲ در دانشگاه اصفهان با حضور روسای دانشگاههای  اصفهان، صنعتی اصفهان، کاشان، فرهنگیان، پیام نور، فنی حرفه ای، آزاد اسلامی ، نماینده دانشگاههای غیر انتفاعی، رییس بنیاد نخبگان استان و رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان، نمایندگان استاندار اصفهان و آقای دکتر طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و چند نفر اساتید صاحبنظر تشکیل شد.
دکتر عباس کتابی افزود: این کارگروه براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت ساماندهی رشته های موجود دانشگاههای، ماموریت گرایی و آمایش آموزش عالی، و مهارت آموزی و اشتغال پذیری دانش آموختگان در استانها تشکیل می شود.

وی خاطر نشان کرد: به این ترتیب بخشی از وظایف و اختیارات شورای گسترش آموزش عالی به این کارگروه‌های استانی تفویض اختیار شده است و بعنوان تضمین اجرایی مصوبات این کارگروه،پیش نیاز طرح هرگونه توسعه رشته، گروه، دانشکده و... در شورای گسترش، اعلام موافقت این کارگروه خواهد بود. تداوم پذیرش رشته های موجود و یا ایجاد رشته های جدید منوط به بررسی میزان اشتغال دانش آموختگان خواهد بود

. با توجه به صدور حکم ریاست کارگروه استانی پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول آموزش عالی در استان اصفهان برای آقای دکتر هرسیچ رییس دانشگاه اصفهان از سوی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، در این جلسه  براساس تبصره ۱ ماده ۳ آیین نامه ابلاغی مربوط به این کارگروه، آقای دکتر عباس کتابی، رییس دانشگاه کاشان بعنوان نایب رییس این کارگروه انتخاب شد.
همچنین مقرر گردید طرح آمایش آموزش عالی و طرح تحول آموزش عالی در منطقه کاشان توسط دانشگاه کاشان با همکاری روسای دانشگاههای منطقه کاشان انجام پذیرد.

برچسب ها :
کاشان دانشگاه کاشان خبرفارسی دانشجو