اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 21649, منتشر شده در مورخ : ۲۴ آبان ۱۴۰۲

یادداشت | محک آدمیت

یادداشت | محک آدمیت

چرا ککی نیست که محمودعباس را بگزد؟ حال اردوغان چه‌طور است؟ اردوغانی که در امروزِ دنیای اسلام، با چوپان گریه می‌کند و با گرگ دنبه می‌خورد.

به گزارش سرویس اجتماعی سراج، فاطمه میری‌طایفه‌فرد، عضو تحریریه بانو مجتهده امین نوشت:
مومن‌ترین مردمان روی کره زمین، مردم غزه هستند. آنان با پوست و گوشت خود درک کرده‌اند که جز خدا کسی را ندارند. یاد گرفته‌اند، جز از خدا چیزی نخواهند.
آنان مصداق این روایت امیرالمومنین(علیه‌السلام) هستند؛ الإمامُ علیٌّ علیه السلام :انْقَطِعْ إلَى اللّه ِ سُبحانَهُ ، فإنَّهُ یَقولُ : وَ عِزَّتی و جَلالی لَأقْطَعَنَّ أملَ کُلِّ مَنْ یُؤَمِّلُ غَیْری بِالیَأْسِ .
تنها به خداوند سبحان دل ببند، که او مى فرماید: به عزّت و جلال خودم سوگند که امید هر کس را که به غیر من امید بندد به نومیدى مى کشانم.
حال و وضع مردم غزه که معلوم است اما حال این روزهای ما چگونه است؟ وظیفه ما چیست؟ نکند مظلومیت فرزندان غزه برای‌مان عادی شود؟ نکند رنگ خون و خاکِ چسبیده به جان کودک فلسطینی برای ما کسالت‌بار باشد؟ نکند جنایت برای ما عادی شود و ستم‌گر به فراموشی سپرده شود؟ باید ترسید از روزی که به ظلم راضی شویم. لرزش غریبانه فرزندان غزه دل هر انسانی را می‌لرزاند به شرطی که انسانیت خود را با زور و زر و تزویر نیالوده باشد.
بوی خون می‌آید، از وادی مقدسی که  جایگاه قدوم انبیاست. این خون بو دارد، بوی بی‌کفایتی سران عربی که تا بوده بر عربیت خود افتخار کرده‌اند. بوی ریا و تزویر سران عربی که دست خودشان را با خون فرزندان غزه شسته‌اند و خبر ندارند. 
دست در دست شیطان دارند و بی‌خیال از کشتار مردمان غزه، همچنان در منسب خود ایستاده‌اند. این همه بی‌خیالی از کجا می‌آید؟ چرا ککی نیست که محمودعباس را بگزد؟ حال اردوغان چه‌طور است؟ اردوغانی که در امروزِ دنیای اسلام، با چوپان گریه می‌کند و با گرگ دنبه می‌خورد. به اسرائیل نفت می‌دهد و سوخت کشتار کودکان غزه را تامین می‌کند. وجدان نداشته‌تان به کجا رفته‌است؟ اردن اما چرا شباهتی با انتسابش ندارد؟ هاشم کجا و اردن کجا؟ چقدر جای خالی  امام موسی صدر حس می‌شود. او که برای‌ بیداری اسلامی منطقه تمام تلاش خود را کرد. تفسیر حرف چهل سال پیش او امروز معنی می‌شود. امام موسی صدر می‌گوید: ما اسرائیل را شرّ مطلق می‌دانیم. بدتر از اسرائیل در جهان وجود ندارد. اگر اسرائیل و شیطان با یکدیگر بجنگند، ما در کنار شیطان می‌ایستیم.
ازمسلمانی‌تان چه خبر؟ از آدمیت چی؟
غزه نبرد آخرالزمانی آزادگی است همان که امام حسین(علیه‌السلام) فریاد زد و الان در گوش تمام آزادگان جهان زنگ می‌زند.
اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
"تاریخ همان است حسینی و یزیدی"
 غزه امروز غربال آزادگی‌ست. ببینید کجای ماجرا ایستاده‌اید؟
تفسیر عیان و کمال آزادگی، امروز در دفاع از مظلومیت فرزندان آدم و حواست،
دور از هر قوم و نژادی. به قول بزرگترها و  به قول مشقِ کردن‌های سر کلاس خط‌مان،  آدمی را آدمیت لازم است.
امروز غزه محک آدمیت است. خودتان را با غزه محک بزنید.
ببینید چقدر آدم‌اید؟!

برچسب ها :
فلسطین سران عرب غزه رژیم صهیونیستی