اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 18557, منتشر شده در مورخ : ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

یادداشت دکتر خرسند؛

شاهکار اطلاعاتی ایران در مواجهه با سازمان های جاسوسی بیگانه

شاهکار اطلاعاتی ایران در مواجهه با سازمان های جاسوسی بیگانه

بدون شک، سازمان های جاسوسی پرادعای غربی نظیر سیا و ام ای سیکس در ماجرای فتنه مهسا متحمل شکست تاریخی شدند که شاید بعد از جنگ سرد سابقه نداشته است.

به گزارش سرویس اندیشه سراج، دکترمحمدصادق خرسند، پژوهشگر سیاسی نوشت:
سال گذشته در چنین روزهایی آتش اغتشاشات شعله ور گردید و چند ماه کشور را درگیر حوادثی نمود که آثار نامطلوب آن هنوز هم در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی جامعه مشاهده می شود. آنچه مسلم است مطابق اسناد و مدارک کشف شده، این تحرکات خودجوش نبوده و از لحظه آغاز با انتشار عکس های مهسا امینی در بیمارستان توسط دو خبرنگار آموزش دیده تا اتفاقات بعدی، با کارگردانی دستگاه های جاسوسی بیگانه همراه بوده است. نوع پوشش های اطلاعاتی و عملیاتی و همچنین برنامه ریزی دقیق و تقسیم کار فوق العاده نیروهای حاضر در میدان، نشان می دهد این آشوب ها حاصل سال ها مطالعه و پژوهش و یارگیری این سازمان ها از داخل کشور بوده و حتی اگر مساله مهسا امینی نیز پیش نمی آمد، این غائله به نحو دیگری برپا می گردید. امری که نشانه های آن توسط دستگاه اطلاعاتی ایران نیز دریافت شده بود.
با شروع آشوب ها، سازمان های جاسوسی بیست کشور دنیا با همراهی سفارتخانه های شان، طی یک تقسیم کار بی سابقه فعالیت خود را آغاز نمودند؛ اقداماتی نظیر جمع آوری اطلاعات از وضعیت میدانی اغتشاشات و مطالبات اغتشاشگران، شناسایی مسیرها و گروه‌های فعال در قاچاق سلاح و مهمات، هماهنگ سازی گروهک های تروریستی، حمایت مالی و رسانه‌ای از اغتشاشگران، اعمال فشار بر نهادهای حقوقی و بین المللی با هدف انزوا و اخراج جمهوری اسلامی، تشدید فشارهای دیپلماتیک، تلاش برای متحد سازی و تقویت عناصر اپوزیسیون و معاند، زمینه سازی و حمایت از برگزاری تجمعات ضدانقلاب در خارج از کشور، تشدید فشار تحریمی و موج‌سازی رسانه‌ای در حوزه معیشت و طراحی اقدامات ایذایی و خرابکاری سایبری. 
با توجه به این موارد، دستگاه اطلاعاتی ایران با چند برابر توان به ارزیابی این غائله پرداخت و با استفاده از تجارب ارزشمند خود، مدیریت صحنه را در دست گرفت. با کار شبانه روزی و جهادی سربازان گمنام امام زمان(عج) و دستگیری سرپل ها، طرح ها و نقشه های سازمان های جاسوسی یکی بعد از دیگری کشف و خنثی گردید و عوامل این سازمان ها زیر ضربه قرار گرفتند. بدون شک، سازمان های جاسوسی پرادعای غربی نظیر سیا و ام ای سیکس در ماجرای فتنه مهسا متحمل چنان شکست تاریخی شدند که شاید بعد از جنگ سرد سابقه نداشته است. قطعاً با توجه به مسائل حساس امنیتی امکان باز کردن خیلی از پرونده های مرتبط با غائله سال گذشته وجود ندارد که اگر این امکان فراهم بود، شاهکار اطلاعاتی ایران در مقابل دیدگان ملت قرار می گرفت. هر چند خود سازمان های جاسوسی از عمق این ضربات خبر دارند و می دانند تکرار چنین حوادثی چه عواقبی برایشان به همراه خواهد داشت. 
کشفیات گسترده سلاح و مهمات و خاموشی عجیب سالگرد فتنه 1401 نشان از اشراف اطلاعاتی ایران و زمین گیر شدن سرحلقه های این فتنه دارد و نکته مهمی که هرگز نباید فراموش کرد، این است که «امنیت اتفاقی نیست». امنیتی که گمشده چند ساله مردم لیبی، عراق و سوریه است. مردمی که با تمام وجود ناامنی را درک کرده اند و قدر امنیت را از همه بیشتر می دانند.
 

برچسب ها :
مهسا امینی فتنه مهسا جاسوس برانداز یاددداشت انقلاب اسلامی