اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 18554, منتشر شده در مورخ : ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

آئین رونمایی از پوستر جشنواره ملی فردخت در کاشان برگزار شد

آئین رونمایی از پوستر جشنواره ملی فردخت در کاشان برگزار شد

دبیر اجرایی جشنواره ملی فردخت از آیین رونمایی از پوستر این جشنواره خبر داد.

محمد رضا نجفی در گفت و گو با خبرنگار سراج، اظهار کرد: آئین رونمایی از پوستر جشنواره ملی فردخت همزمان با آغاز چهارمین جشنواره ملی فرهنگی هنری و دانش بنیان فردخت برگزار شد.

وی از برگزاری سه دوره جشنواره ملی فرهنگی هنری و دانش بنیان فردخت در سال‌های گذشته خبر داد و گفت: فردخت اولین جشنواره ملی در حوزه مد و لباس است که فراخوان عظیم طراحان و مزون داران کشوری را در و با استقبال بی نظیر بانوان همراه بوده است.

دبیر اجرایی جشنواره ملی فردخت با اشاره به رونمایی از پوستر جشنواره به میزبانی کاشان گفت: ضربه‌ای که سال‌ها یا مقاطعی حوزه فرهنگی به‌ویژه عفاف و حجاب از جمله بخش ایجابی، و پوشاک ایرانی اسلامی آن خورده است حاصل از فاصله ضمنی و اقدامات دستگاه‌‌ها بوده است اما اکنون فردخت به عنوان یک رزمایش و حاصل اقدام جمعی و هماهنگی ۱۶ دستگاه با سایر حوزه‌های مد و لباس می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت مد و لباس کنونی حاصل کم کاری‌ها و ترک فعل‌ها، خطاهای محاسباتی و ریل گذاری اشتباه حداقل در ۱۵ سال اخیر بوده است افزود: کارِ کارستانِ فردخت همین هماهنگی و ایجاد عزم مشترک برای درمان است.

نجفی ساماندهی حوزه مد و لباس را نیازمند همکاری مبرم و عزم جمعی و جدی همه مسئولان ذی‌ربط در این حوزه دانست و گفت: جشنواره فردخت هماورد طراحان با روند صعودی به لحاظ کمی و کیفی بوده که طراحان شرکت کننده در سه دور قبلی و دوره امسال آن می‌توانند در سامانه طراحان برای عضویت و دریافت شیما (شناسه پارچه مد و لباس و پوشاک کشور) ثبت نام و استفاده کنند.

وی وجود تیم‌های طراحی را خواستارشد و گفت: تیم‌های طراحی و اتاق طراحی در جهان را ۵۳ نفر با تخصص‌های جداگانه از جمله مد، تبلیغات، عکاسی و سایر موارد هم پوشانی و مدیریت می‌کند.

دبیر اجرایی جشنواره ملی فردخت با تاکید بر اینکه کارگروه مد و لباس کشور فردخت را به عنوان رویداد ملی مانتو می‌شناسد و روی آن سرمایه گذاری کرده است اظهار امیدواری کرد: جشنواره فردخت بتواند با تولید آثار در سطح پوشاک قهرود، و غیره در کل ایران مخاطب پیدا کند و مثل گلاب کاشان نشان (برند) در جامعه ایرانی مطرح شود.

وی گفت: این دوره از جشنواره در سه سطح ویژندها، آزاد، دانشجویی و دانش‌آموزی با موضوعات مانتو اجتماع، طراحی مجموعه (کالکشن) خانواده و پژوهش برگزار می‌شود

نجفی با اشاره به اینکه در بخش «طرح» موضوع طرح موضوع لباس‌های مردانه و زنانه است، افزود: در بخش دانش بنیان هم پژوهشگران در چهار موضوع هویتی، بومی، تاریخی و ملی فعالیت می‌کنند، این جشنواره بزرگ رسمی از ۲۷ شهریور آغاز و تا ۲۷ این ماه ادامه خواهد داشت.

برچسب ها :
کاشان جشنواره ملی فرهنگی هنری فردخت مد و لباس