اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 13766, منتشر شده در مورخ : ۲۴ مرداد ۱۴۰۱

حباب برنج ایرانی ترکید/ کاهش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومانی قیمت برنج

حباب برنج ایرانی ترکید/ کاهش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومانی قیمت برنج

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: قیمت برنج ایرانی در بازار با کاهش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومانی به ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان کاهش یافته و با توجه به ورود به فصل برداشت و افزایش تولید کاهش قیمت ها ادامه دارد.

قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی  اظهار داشت: قیمت هرکیلوگرم برنج ایرانی حدود 15 هزار تومان کاهش یافته و قیمت این محصول در روزهای آینده دوباره کاهش می یاید.

وی افزود: قیمت برنج ایرانی در حال حاضر 70 تا 110 هزار تومان به فروش می رسد که با توجه به افزایش تولید برنج در سال جاری و وجود حجم زیادی برنج در انبار ها پیش بینی ادامه کاهش قیمت وجود دارد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: هرساله به مدت 5 ماه ( ایام برداشت محصول) واردات برنج خارجی برای حمایت از برنج ایرانی ممنوع می‌شد که عدم اعمال ممنوعیت در سال جاری و عرضه بیشتر این محصول در بازار به روند کاهش قیت برنج کمک کرد و از سود جویی‌ها جلوگیری به عمل آورد.

وی تصریح کرد:  در حال حاضر با توجه به اینکه برنج ایرانی قیمت بالایی دارد و سه برابر برنج خارجی است عملا رقیبی برای برنج ایرانی حساب نمی‌شود.

افزایش قیمت امسال برنج غیرواقعی و در 100 سال گذشته بی سابقه بود

حسنی گفت: افزایش قیمت برنج ایرانی در سال جاری در 100 سال اخیر بی سابقه بود و طبیعی بود که روند افزایشی متوقف شود و کاهش قیمت جای آن را بگیرد به ویژه آنکه اکنون فصل برداشت برنج است و به طور معمول در این مدت قیمت ها کاهش می یابد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد:  حج زیادی برنج کهنه در انبارها باقی مانده و با توجه به اینکه برنج تازه در حال ورود به بازار است این محصولات روانه بازار می شود.

حباب قیمت برنج ایرانی ترکید

 اکبریان از فعالان بخش شالکوبی برنج در شمال کشور نیز در این ارتباط اظهار داشت: قیمت برنج در سال گذشته حباب داشت که در سال جدید حباب آن ترکیده است به طوری که در مازندران شاهد کاهش 20 تا 25 هزار تومانی هر کیلوگرم برنج ایرانی هستیم.

وی افزود: در حال حاضر بهترین برنج ایرانی در شالیکوبی 90 هزار تومان به فروش می رسد و میزان عرضه این محصول به بازار زیاد شده است.

برچسب ها :
حباب برنج ایرانی