اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
عناوین روزنامه‌های چهارشنبه 17 بهمن 1403"/پیشخوان روزنامه سراج | صبح ایران : جنگ تعرفه ها

جنگ تجاری: چالش‌های اقتصادی چین و ایالات متحده/تحلیل تنش‌های تجاری چین و آمریکا/کنترل صادرات چین: واکنش به تعرفه‌های ترامپ/تعرفه‌های جدید چین: تأثیر بر اقتصاد جهانی نقش سازمان تجارت جهانی در جنگ تجاری/آینده جنگ تجاری چین و ایالات متحده: پیش‌بینی‌ها/جان گونگ: اندازه‌گیری تنش‌های تجاری/تأثیر تعرفه‌های یک‌جانبه بر همکاری‌های اقتصادی اقتصاد شکننده چین و تعرفه‌های ایالات متحده/تحلیل صادرات ایالات متحده به چین: محدودیت‌ها و چالش‌ها/جنگ تجاری: فرصت‌ها و تهدیدها برای دو اقتصاد بزرگ/تأثیرات اقتصادی جنگ تجاری بر تولید ناخالص داخلی/بیکاری و تورم: پیامدهای جنگ تجاری/چین و ایالات متحده: تمایل به کاهش تنش‌ها/تحلیلگران: تأثیرات جنگ تجاری بر بازار جهانی/تعرفه‌های جدید چین: واکنش به تعرفه‌های ترامپ/مقایسه جنگ تجاری چین و کانادا/تحلیل اقتصادی جنگ تجاری: یک نگاه عمیق/چالش‌های جدید در روابط تجاری چین و آمریکا/تأثیرات جهانی جنگ تجاری بر قیمت‌ها نقش سیاست‌های اقتصادی در جنگ تجاری/آینده روابط تجاری چین و ایالات متحده/تحلیل جنگ تجاری: از تعرفه تا کنترل صادرات/جنگ تجاری و تأثیرات آن بر بازار کار/چین و ایالات متحده: دو رقیب اقتصادی/تأثیر جنگ تجاری بر زنجیره تأمین جهانی/جنگ تجاری و چالش‌های اقتصادی پیش رو/تحلیل تعرفه‌ها: خطرات و فرصت‌ها/آینده اقتصاد جهانی در سایه جنگ تجاری تحلیل اقتصادی: جنگ تجاری و تأثیرات آن بر مصرف‌کنندگان/تعرفه‌های جدید چین: آیا راه حلی وجود دارد؟/تحلیل اقتصاد جهانی در دوران جنگ تجاری/نقش استراتژی‌های اقتصادی در جنگ تجاری/تأثیرات جنگ تجاری بر صنایع مختلف/چین و ایالات متحده: آینده‌ای نامشخص/تحلیلگران: جنگ تجاری و تأثیرات آن بر صادرات/تعرفه‌ها و کنترل صادرات: استراتژی‌های چین جنگ تجاری: تأثیر بر بازارهای مالی/چالش‌های پیش روی چین و ایالات متحده در جنگ تجاری/تحلیل اقتصادی: جنگ تجاری و تأثیرات آن بر سرمایه‌گذاری/جنگ تجاری و تغییرات در سیاست‌های اقتصادی/نقش تجارت جهانی در جنگ تجاری چین و آمریکا/تحلیل عمیق جنگ تجاری: از آغاز تا کنون/چین و ایالات متحده: آیا جنگ تجاری پایان خواهد یافت؟/تأثیرات جنگ تجاری بر روابط بین‌المللی/تحلیل صادرات چین: چالش‌ها و فرصت‌ها/جنگ تجاری و تأثیرات آن بر قیمت کالاها/آینده جنگ تجاری: پیش‌بینی‌های اقتصادی/تحلیل اقتصادی: جنگ تجاری و تأثیرات آن بر بخش خصوصی/چین و ایالات متحده: درس‌هایی از جنگ تجاری

شناسه خبر : 28007, منتشر شده در مورخ : ۱۴ بهمن ۱۴۰۳

سراج روزنامه سراسری صبح ایران

پیشخوان روزنامه سراج/ رهبر معظم انقلاب:ایران 40 سال قبل نیستیم/ راه حل مشکلات اعتماد به خدا و ورود به میدان است

پیشخوان روزنامه سراج/ رهبر معظم انقلاب:ایران 40 سال قبل نیستیم/ راه حل مشکلات اعتماد به خدا و ورود به میدان است

در پیشخوان روزنامه صبح ایران سراج، رهبر معظم انقلاب اسلامی به تغییرات اساسی ایران در چهار دهه اخیر اشاره کردند و گفتند که کشور دیگر مانند ۴۰ سال قبل نیست. ایشان بر اهمیت اعتماد به خدا و ورود به میدان به‌عنوان راه‌حل‌های اصلی برای برطرف کردن چالش‌های موجود تأکید کردند و از مردم خواستند تا با همت و تلاش، به سمت پیشرفت و توسعه حرکت کنند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در اختتامیه چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم که در حسینیه برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری این محفل قرآنی، از تلاش‌های سازمان اوقاف و جناب آقای خاموشی تقدیر کردند. ایشان در ابتدای سخنان خود، میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را تبریک گفتند و بر اهمیت قرآن کریم به عنوان معجزه‌ای جاودانه تأکید کردند. رهبر انقلاب بیان کردند: «قرآن معجزه‌ای است که در طول تاریخ به چشم مردم می‌آید و این استمرار اعجاز قرآنی برکت بزرگی برای بشریت است.» آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه با اشاره به نکات عمیق و مغزدار قرآن، خاطرنشان کردند که هر چه درباره این کتاب مقدس بگوییم، به اوج فضیلت آن نخواهیم رسید. ایشان تأکید کردند که قرآن باید به عنوان یک منبع عملی و قابل تجربه مورد استفاده قرار گیرد. رهبر انقلاب به آیه‌ای از قرآن اشاره کردند که می‌فرماید: «و من یتَوَکَّل علی الله فهو حسبه» و دو شرط لازم برای توکل به خدا را توضیح دادند: شرط ذهنی و شرط عملی. ایشان گفتند که شرط ذهنی به معنای اعتماد به صدق وعده‌های الهی است و شرط عملی به عهده گرفتن بخشی از کار توسط انسان. رهبر انقلاب با اشاره به مشکلات موجود در جامعه، بر لزوم توکل به خدا و ورود به میدان تأکید کردند و گفتند: «اگر وارد میدان شویم، خداوند ما را یاری خواهد کرد.» ایشان در پایان سخنان خود به پیشرفت‌های ملت ایران در چهل سال گذشته اشاره کردند و گفتند: «ایران امروز، ایران چهل سال قبل نیست؛ ما در همه‌جهت رشد کرده‌ایم و به برکت توکل بر خدا، به اوج مطلوب خود خواهیم رسید.» در ابتدای این دیدار، تعدادی از قاریان به قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداختند و حجت‌الاسلام سیّدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، گزارشی ارائه کرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در سخنرانی اخیر خود در حسینیه، با اشاره به برگزاری مسابقات قرآنی و میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، از برکات قرآن کریم و اهمیت آن در زندگی بشر سخن گفتند.

ایشان با بیان اینکه قرآن معجزه‌ای جاودانه است، تأکید کردند که این کتاب الهی، نه تنها اثبات‌کننده نبوّت پیامبر اسلام است، بلکه در طول تاریخ به عنوان معجزه‌ای زنده و جاری باقی مانده است. رهبر انقلاب افزودند: «قرآن همه‌چیزش معجزه است؛ لفظ، نظم، مفاهیم و اخبار آن از گذشته و آینده، همگی معجزه هستند.»

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آیه‌ای از قرآن در مورد توکّل به خدا، دو شرط لازم برای این توکّل را بیان کردند: شرط ذهنی و شرط عملی. ایشان توضیح دادند که شرط ذهنی شامل اعتماد به صدق وعده‌های الهی است و شرط عملی، اقدام و تلاش انسان برای تحقق اهداف خود می‌باشد.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مشکلات امروز جامعه، به نظر غیرقابل حل می‌رسند، گفتند: «حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه.» ایشان همچنین به نقش ملت ایران در مقابل استکبار جهانی اشاره کرده و گفتند: «ملّت ایران در طول این چهل سال، صبر کرده و تلاش کرده و نه‌تنها ضربه‌ای ندیده، بلکه پیشرفت کرده است.»

ایشان در پایان، با ابراز امیدواری نسبت به آینده، گفتند: «ملّت ایران ان‌شاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید.»


متن کامل سخنان رهبری را در روزنامه سراج بخوانید: 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین.

خیلی خرسندم و خدا را شاکرم که توفیق عنایت کرد تا یک بار دیگر این محفل قرآنی شیرین و مطلوب و عزیز را در این حسینیّه داشته باشیم. از جناب آقای خاموشی و سازمان اوقاف تشکّر میکنم به خاطر برگزاری این دوره‌ی از مسابقات و بحمدالله ترویج قرآن کریم به شکلهای مختلف و پی‌درپی در سراسر کشور. تبریک عرض میکنم میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (علیه الصّلاة و السّلام) را و امیدوارم که خداوند متعال، ما را از پیروان این بزرگوار و این خاندان مکرّم قرار بدهد.

درباره‌ی کلام‌الله مجید، بزرگان و علما هزاران نکته‌ی پُرمغز و شیرین گفته‌اند و هزاران هزار نکته‌ی ناگفته همچنان باقی است. هر چه درباره‌ی قرآن عرض بکنیم، به اوج فضیلت قرآنی و ارزش این کتاب مقدّس آسمانی نخواهیم رسید. من امروز فقط یک نکته را عرض میکنم و توقّع دارم که مردم عزیزمان و شنوندگان این سخن به این نکته التفات داشته باشند و توجّه کنند. آن نکته این است که ما هر وقت به قرآن مراجعه میکنیم، توجّه داشته باشیم که قرآن معجزه‌ی پیغمبر است. قرآن معجزه است؛ یعنی خدای متعال به وسیله‌ی قرآن، اثبات نبوّت نبیّ مکرّم اسلام را کرده؛ این مسئله‌ی خیلی مهمّی است. [قرآن] معجزه‌ی خالده است. فرق این معجزه با معجزات دیگر انبیا این است که آن معجزات مال دوران خود آن نبیّ مکرّم بود، و مشاهده‌ی معجزه‌ی الهی مخصوص به همان مردم بود: ناقه‌ی صالح را فقط مردم آن زمان دیدند، عصای موسیٰ را فقط مردم آن زمان دیدند، بقیّه خبرش را شنفتند؛ لکن معجزه‌ی پیغمبر را در طول تاریخ و تا هزاران سال دیگر، خود مردم جلوی چشمشان مشاهده میکنند، این معجزه را به چشم خودشان می‌بینند. این استمرار اعجاز قرآنی و اعجاز نبوی یک برکت عظیمی است برای عالم انسانیّت، برای عالم وجود.

قرآن همه‌چیزش معجزه است؛ لفظ قرآن معجزه است، نظم قرآن معجزه است، مفاهیم قرآن معجزه است، خبر قرآن از گذشته و آینده معجزه است، بیان قرآن از سنّت‌های عالمِ وجود معجزه است، از بطون انسان خبر دادن معجزه است؛ همه‌چیز قرآن معجزه است؛ ما از این معجزه‌‌ی بزرگ باید بهره ببریم، استفاده کنیم. اگر از قرآن بهره ببریم، زندگی بشر به سامان خواهد رسید، همه‌ی مشکلات برطرف خواهد شد. درسهای قرآن برای بشر، درسهای عملی است، قابل تجربه است؛ این غیر از معارف بلندی است که فقط برای بزرگان و اولیا و مقرّبان، دسترسی به آن ممکن است؛ [منظور از] این چیزی که عرض میکنیم، همین ظواهر قرآن است، همین کلماتی است که همه‌ی ما میفهمیم، همین «وَ لَقَد یَسَّرنَا القُرآنَ لِلذِّکرِ فَهَل مِن مُدَّکِر»
(۲) است؛ اینها برای آحاد بشر قابل استفاده است؛ قرآن را با این دید نگاه کنیم.

 من یک مثال عرض میکنم که با آن مثال، توجّه بکنیم نوع تبیین قرآنی را؛ مثلاً قرآن میفرماید: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛
(۳) اگر به خدای متعال توکّل کردید، یعنی تکیه کردید و اعتماد کردید، خدا برای شما کافی است و به هیچ وسیله‌ی دیگری، به هیچ عامل دیگری برای رسیدن به مقصود احتیاج ندارید. خب این یک درس مهم و کلّی است؛ منتها باید تدبّر کرد. یعنی چه «اگر توکّل کردیم، به عامل دیگری احتیاج نداریم»؟ در چه شرایطی، با چه وضعی این حقیقت قطعی و مسلّم تحقّق پیدا میکند؟ این را از خود قرآن باید پرسید؛ خود قرآن این را برای ما مشخّص میکند. توکّل به خدا و ترتّبِ اثر بر توکّل به خدا، دارای یک شرط ذهنی، و یک شرط عملی و واقعی ا‌ست. اگر این دو شرط تحقّق پیدا کرد، آن وقت «وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه»؛ یعنی محتاج هیچ عامل دیگری نخواهید بود.

یکی‌ از آن دو شرط، شرط ذهنی‌ است. شرط ذهنی چیست؟ شرط ذهنی این است که شما اعتماد داشته باشید به صدق وعده‌ی الهی؛ وَ مَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلاً؛
(۴) این را معتقد باشید. معتقد باشیم که وعده‌ی الهی، وعده‌ی صادق و قاطع است؛ این جزو زمینه‌های ذهنیِ توکّل است؛ [اگر] این نباشد، توکّل پیدا نمیشود. لذا شما ملاحظه میکنید که خدای متعال مذمّت میکند کسانی را که به خدا سوءظن دارند: اَلظّانّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دائِرَةُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ ساءَت مَصیراً؛(۵) یعنی سوءظنّ به وعده‌ی الهی نباید وجود داشته باشد. معتقد باشیم که اینکه میفرماید «وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه»(۶) راست است؛ این اعتماد را باید داشته باشیم؛ این شرط ذهنی است.

من اضافه کنم این جمله را که اینجا یادداشت کرده‌ام: در آن شرط ذهنی، یقین داشته باشیم که با اذن خدا محال ممکن میشود؛ چیزی که به نظر محال میرسد، ممکن میشود؛ این را یقین داشته باشیم. خیلی از چیزها در عالم موجود ما و زندگی ما جزو محالات است؛ مثلاً زنده شدن مرده جزو محالات است. یقین داشته باشیم که با اذن الهی، اگر خدای متعال اذن بدهد و اراده بفرماید، این امر محال میشود ممکن، میشود واقع؛ همچنان که خود قرآن یک جا از قول حضرت عیسیٰ و یک جا از قول خود خداوند متعال
(۷) این را برای ما نقل کرده: اَنّی اَخلُقُ لَکُم مِنَ الطّینِ کَهَیئَةِ الطَّیرِ فَاَنفُخُ فیها فَیَکونُ طَیراً بِاِذنِ الله؛ با گِل یک شکل کبوتری را، حیوانی را، پرنده‌ای را میسازم، بعد در او میدمم، کبوتر میشود؛ این جزو محالات نیست؟ امّا باذن‌الله این محال ممکن میشود. «و اُبرِئُ الاَکمَهَ وَ الاَبرَصَ وَ اُحییِ المَوتیٰ بِاِذنِ الله»(۸) ــ «اَکمَه» یعنی کور مادرزاد ــ کور مادرزاد را بینا میکنم، مرده را زنده میکنم باذن‌الله؛ این[جور] است. این را معتقد باشد که با اذن الهی همه‌ی محالات عالم، و چیزهایی که به نظر نمیرسد بتواند تحقّق پیدا کند، تحقّق پیدا میکنند. [یا این آیه:] «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛(۹) عدّه‌ی کمی میتوانند بر عدّه‌ی زیادی پیروز بشوند باذن‌الله؛ این[جور] است دیگر. «فَهَزَموهُم بِاِذنِ الله»؛(۱۰) یک گروه کمی دُوروبَر طالوت توانستند باذن‌الله غلبه پیدا کنند بر یک دشمن گردن‌کلفت؛ یعنی باذن‌الله غزّه غلبه پیدا میکند بر رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا؛ این[جور] است دیگر؛ [این] محال نبود؟ اگر به شما میگفتند که بنا است غزّه‌ی یک‌وجبی، با قدرت بزرگی مثل قدرت نظامی آمریکا مواجه بشود، روبه‌رو بشود و با هم بجنگند، و غزّه غلبه کند بر او، شما باور میکردید؟ باور نمیکردید؛ این جزو محالات است امّا باذن‌الله این کار ممکن است. این شرط ذهنی لازم است؛ یعنی بایستی این را بدانیم که همه‌ی محالات موجود عالم، با اذن الهی، با اراده‌ی الهی قابل تحقّق است، و ممکن است تحقّق پیدا کند؛ این شرط ذهنی است.

[امّا] شرط عملی؛ شرط عملی این است که برای پدید آمدن این رخداد، این حادثه، خدای متعال یک بخش کار را به عهده‌ی خود انسان میگذارد. این‌جوری نیست که بنشینیم داخل منزلمان، بعد بگوییم خب «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةَ کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛ نه، یک بخشی از کار به عهده‌ی ما است، همچنان که در همان قضیّه‌ی حضرت عیسیٰ بالاخره یک بخش کار به عهده‌ی حضرت عیسیٰ بود: ساختن آن پرنده با گِل؛ این کار را حضرت عیسیٰ باید انجام میداد؛ اگر انجام نمیداد، پرنده‌ای به وجود نمی‌آمد؛ این بخش به عهده‌ی او است. اگر چنانچه حضرت موسیٰ (علیه السّلام) عصا را روی زمین پرتاب نمیکرد، آن اتّفاق نمی‌افتاد: وَ ما تِلکَ بِیَمینِکَ یا موسىٰ * قالَ‌ هِیَ عَصایَ اَتَوَکَّؤُا عَلَیها وَ اَهُشُّ بِها عَلىٰ غَنَمی وَ لِیَ فیها مَآرِبُ اُخرىٰ * قالَ‌ اَلقِها یا موسىٰ * فَاَلقاها فَاِذا هِیَ حَیَّةٌ تَسعىٰ؛
(۱۱) «اَلقِها» لازم است. [فرمود:] عصا را بینداز؛ وقتی عصا را انداختی، آن وقت نتیجه حاصل خواهد شد، معجزه رخ خواهد نمود، امر محال ــ یعنی تبدیل چوب به اژدها ــ تحقّق پیدا خواهد کرد. پس این شرطِ عملی است: باید یک بخشی از کار را به عهده بگیریم. اِن یَکُن مِنکُم عِشرونَ صابِرونَ یَغلِبوا مِاَتَین؛(۱۲) این را قرآن نقل میکند از تکلیفی که به مسلمانهای صدر اوّل شد: کم هم اگر باشید، میتوانید بر بسیار غلبه کنید.

ما ملّت ایران، ما امّت اسلامی، ما جامعه‌ی بشری، امروز مشکلاتی داریم که بعضی از این مشکلات، به نظر غیر قابل حل میرسد؛ نه، حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛ توکّل به خدا کنیم، با این دو شرط: اوّلاً یقین داشته باشیم، اعتماد داشته باشیم که اگر وارد میدان شدیم، خدای متعال ما را کمک خواهد کرد؛ ثانیاً وارد میدان بشویم: فَاِذا دَخَلتُموهُ فَاِنَّکُم غالِبون؛
(۱۳) خدای متعال به اصحاب موسیٰ فرمود: باید بروید داخل این شهر؛ اگر وارد شدید، «فَاِنَّکُم غالِبون»؛ امّا وارد نشدند، غلبه هم پیدا نکردند. اگر آن بخشی را که به عهده‌ی شما است انجام دادید، مطمئنّاً به آن نتیجه خواهید رسید و خدای متعال آن وعده را عمل خواهد کرد.

امروز ما در مقابل استکبار قرار داریم؛ [البتّه] نه‌فقط ما ملّت ایران. فرق ملّت ایران با بسیاری از ملّتهای دیگر این است که ملّت ایران این جرئت را دارد که بگوید آمریکا متجاوز است، آمریکا دروغ‌گو است، آمریکا فریب‌کار است، آمریکا مستکبر است و «مرگ بر آمریکا»، [در حالی که] دیگران حس میکنند که آمریکا دروغ‌گو است، حس میکنند که فریب‌گر است، حس میکنند استعمارگر است، حس میکنند متجاوز است، حس میکنند که به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست، [امّا] جرئت نمیکنند این را بیان کنند، جرئت نمیکنند در مقابل او بِایستند. خیلی خب، سهم خودشان را انجام نمیدهند؛ وقتی انجام ندادند، نتیجه حاصل نمیشود. باید سهم خود را انجام داد، باید صبر داشت، باید مجاهدت داشت و تلاش کرد تا اینکه به این نتایج رسید.

ملّت ایران، در طول این چهل و چند سال، صبر کرده، تلاش کرده، همه‌ی قدرتهای مستکبر دنیا در مقابلش صف کشیدند، علیه او تلاش کردند، کار کردند امّا ملّت ایران نه‌فقط ضربه ندیده، [بلکه] پیش رفته، ترقّی کرده، رشد کرده؛ ایرانِ امروز، ایرانِ چهل سال قبل نیست؛ ما در همه‌جهت رشد کرده‌ایم. حالا بعضی‌ها میگویند در جهات معنوی [رشد نکرده‌ایم]؛ نه، در جهات معنوی هم بفرمایید: این نمونه‌ی قرآنی‌اش است. [وقتی] این بچّه‌ها قرآن میخوانند، انسان از خواندن اینها لذّت میبرد؛ حافظ قرآن و تالی
(۱۴) قرآن [هستند]. زمان جوانی ما در مشهد، ما هم اهل قرآن بودیم، ما هم جلسه‌ی قرآن داشتیم [امّا] تعداد کسانی که میتوانستند قرآن تجویدیِ خوب بخوانند، حقیقتاً در همه‌ی مشهد به ده نفر نمیرسید. امروز هزاران جوان در سرتاسر کشور، قرآن تجویدیِ قوی خوب [میخوانند]، هزاران نفر حافظ [هستند]؛ امروز معنویّتمان [هم] پیش رفته، قرآن ما هم بحمدالله پیش رفته؛ از جهات مادّی هم پیشرفت کرده‌ایم؛ جوانهای ما کارهای گوناگونی انجام داده‌اند، و این پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد و ملّت ایران ان‌شاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید.

والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته

 

 در ابتدای این دیدار ــ که به مناسبت اختتامیّه‌ی چهل‌ویکمین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد ــ تعدادی از قاریان به قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداختند. همچنین، حجّت‌الاسلام سیّدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریّه) گزارشی ارائه کرد.
 از جمله، سوره‌ی قمر، آیه‌ی ۱۷؛ «و قطعاً قرآن را براى پندآموزى آسان کرده‌ایم؛ پس آیا پندگیرنده‌اى هست؟»
 سوره‌ی طلاق، بخشی از آیه‌ی ۳؛ «... و هر کس بر خدا اعتماد کند او براى وى بس است.»
 سوره‌ی نساء، بخشی از آیه‌ی ۱۲۲؛ «... و چه کسى در سخن، از خدا راستگوتر است؟»
 سوره‌ی فتح، بخشی از آیه‌ی ۶؛ «... و خدا بر ایشان خشم نموده و لعنتشان کرده و جهنّم را براى آنان آماده گردانیده و [چه‌] بد سرانجامى است!»
 سوره‌ی حج، بخشی از آیه‌ی ۴۰
 سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۱۱۰
 سوره‌ی آل‌عمران، بخشی از آیه‌ی ۴۹
 سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۴۹
(۱۰ سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۵۱
(۱۱ سوره‌ی طه، آیات ۱۷ تا ۲۰؛ «و اى موسىٰ! در دست راست تو چیست؟ گفت "این عصاى من است، بر آن تکیه مىدهم و با آن براى گوسفندانم برگ مىتکانم، و کارهاى دیگرى هم براى من از آن برمى‌آید." فرمود "اى موسىٰ! آن را بینداز." پس آن را انداخت و ناگاه مارى شد که بسرعت مىخزید.»
(۱۲ سوره‌ی انفال، بخشی از آیه‌ی ۶۵؛ «... اگر از [میان] شما بیست تن شکیبا باشند، بر دویست تن چیره مىشوند ...»
(۱۳ سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۲۳؛ «... که اگر از آن، درآمدید، قطعاً پیروز خواهید شد ...»
(۱۴ تلاوت‌کننده

  1. #قرآن
  2. #قرآن_کریم
  3. #معجزه
  4. #پیامبر
  5. #حضرت_محمد
  6. #عید_غدیر
  7. #تلاوت
  8. #حسینیه
  9. #قرائت
  10. #آیات_قرآنی
  11. #تفسیر
  12. #توکل
  13. #ایمان
  14. #اخلاق
  15. #معنویت
  16. #مذهب
  17. #اسلام
  18. #اهل_بیت
  19. #حضرت_حسین
  20. #مسابقات_قرآنی
  21. #سازمان_اوقاف
  22. #ترویج_قرآن
  23. #آموزش_قرآن
  24. #فرهنگ_قرآنی
  25. #آیه
  26. #تدبر
  27. #آموزش_دینی
  28. #مسلمان
  29. #دعوت_به_خیر
  30. #اجتماع_قرآنی
  31. #حافظ_قرآن
  32. #تلاوت_زیبا
  33. #دعا
  34. #خدا
  35. #توحید
  36. #معجزات
  37. #آیات_نور
  38. #فهم_قرآن
  39. #مکتب_قرآنی
  40. #خودسازی
  41. #مسئولیت_اجتماعی
  42. #صبر
  43. #مجاهدت
  44. #امید
  45. #پیشرفت
  46. #رشد
  47. #توسعه
  48. #علم_و_معرفت
  49. #آگاهی
  50. #زندگی_بهتر
  51. #آینده_روشن
  52. #هدایت
  53. #تقوا
  54. #فراگیری
  55. #تعلیم_و_تربیت
  56. #آگاهی_بخش
  57. #نصرت_الهی
  58. #امیدواری
  59. #خدمت
  60. #تلاش
  61. #خودباوری
  62. #عزت
  63. #آزادی
  64. #عدالت
  65. #خودشناسی
  66. #سکوت_و_تفکر
  67. #پندآموزی
  68. #توجه_به_قرآن
  69. #مسئولیت_مذهبی
  70. #تعهد
  71. #توسعه_فردی
  72. #مشارکت
  73. #تعاون
  74. #سخنرانی
  75. #گفتگو
  76. #تحول
  77. #عزت_نفس
  78. #خودسازی_روحی
  79. #سیر_و_سلوک
  80. #فرهنگ_اسلامی
  81. #احترام
  82. #محبت
  83. #خدمت_به_جامعه
  84. #دلسوزی
  85. #گسترش_معارف
  86. #آموزش_عمومی
  87. #نشر_علم
  88. #توسعه_اجتماعی
  89. #تعامل
  90. #توجه_به_دیگران
  91. #عزت_و_احترام
  92. #خودکفایی
  93. #سازندگی
  94. #خودباوری
  95. #توسعه_فکری
  96. #پیشرفت_اجتماعی
  97. #مشارکت_اجتماعی
  98. #مسئولیت_اجتماعی
  99. #خودآگاهی
  100. #خلاقیت
  101. #نوآوری
  102. #تعهد_اجتماعی
  103. #توجه_به_محیط
  104. #حفظ_محیط_زیست
  105. #آگاهی_محیطی
  106. #مهرورزی
  107. #دوستی
  108. #صداقت
  109. #صمیمیت
  110. #توجه_به_خود
  111. #خودشناسی
  112. #تفکر
  113. #تعامل_اجتماعی
  114. #توجه_به_احساسات
  115. #توجه_به_نیازها
  116. #آگاهی_اجتماعی
  117. #خودسازی_اجتماعی
  118. #پیشرفت_فردی
  119. #آینده_ساز
  120. #خودسازی_فکری
  121. #توسعه_فردی
  122. #توجه_به_خود
  123. #موفقیت
  124. #توسعه_فکری
  125. #خودآگاهی
  126. #توجه_به_دیگران
  127. #توسعه_اجتماعی
  128. #پیشرفت_اجتماعی
  129. #آموزش_دینی
  130. #تعهد_اجتماعی
  131. #آموزش_قرآن
  132. #توجه_به_خود
  133. #خودآگاهی
  134. #پیشرفت_فردی
  135. #توسعه_اجتماعی
  136. #خودباوری
  137. #آینده_ساز
  138. #دلسوزی
  139. #آگاهی_اجتماعی
  140. #خودسازی_اجتماعی
  141. #آموزش_عمومی
  142. #فرهنگ_قرآنی
  143. #توجه_به_محیط
  144. #حفظ_محیط_زیست
  145. #آگاهی_محیطی
  146. #دوستی
  147. #صداقت
  148. #صمیمیت
  149. #خودآگاهی
  150. #تعامل_اجتماعی
  151. #توجه_به_احساسات
  152. #توجه_به_نیازها
  153. #آگاهی_اجتماعی
  154. #خودسازی_اجتماعی
  155. #پیشرفت_فردی
  156. #آینده_ساز
  157. #خودسازی_فکری
  158. #توسعه_فردی
  159. #توجه_به_خود
  160. #موفقیت
  161. #توسعه_فکری
  162. #خودآگاهی
  163. #توجه_به_دیگران
  164. #توسعه_اجتماعی
  165. #پیشرفت_اجتماعی
  166. #آموزش_دینی
  167. #تعهد_اجتماعی
  168. #آموزش_قرآن
  169. #توجه_به_خود
  170. #خودآگاهی
  171. #پیشرفت_فردی
  172. #توسعه_اجتماعی
  173. #خودباوری
  174. #آینده_ساز
  175. #دلسوزی
  176. #آگاهی_اجتماعی
  177. #خودسازی_اجتماعی
  178. #آموزش_عمومی
  179. #فرهنگ_قرآنی
  180. #توجه_به_محیط
  181. #حفظ_محیط_زیست
  182. #آگاهی_محیطی
  183. #دوستی
  184. #صداقت
  185. #صمیمیت
  186. #توجه_به_خود
  187. #خودآگاهی
  188. #تعامل_اجتماعی
  189. #توجه_به_احساسات
  190. #توجه_به_نیازها
  191. #آگاهی_اجتماعی
  192. #خودسازی_اجتماعی
  193. #پیشرفت_فردی
  194. #آینده_ساز
  195. #خودسازی_فکری
  196. #توسعه_فردی
  197. #توجه_به_خود
  198. #موفقیت
  199. #توسعه_فکری
  200. #خودآگاهی
  201. #قرآن
  202. #معجزه
  203. #پیامبر
  204. #حضرت_محمد
  205. #حضرت_حسین
  206. #مسابقات_قرآنی
  207. #تلاوت
  208. #توکل
  209. #ایمان
  210. #اخلاق
  211. English

  212. #Quran
  213. #Miracle
  214. #Prophet
  215. #ProphetMuhammad
  216. #ImamHussein
  217. #QuranicCompetitions
  218. #Recitation
  219. #TrustInGod
  220. #Faith
  221. #Ethics
  222. عربی

  223. #القرآن
  224. #معجزة
  225. #النبی
  226. #النبی_محمد
  227. #الإمام_الحسین
  228. #مسابقات_قرآنیة
  229. #تلاوة
  230. #التوکل
  231. #الإیمان
  232. #الأخلاق
  233. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  234. #سازمان_اوقاف
  235. #ترویج_قرآن
  236. #آموزش_قرآن
  237. #فرهنگ_قرآنی
  238. #آیه
  239. English

  240. #AwqafOrganization
  241. #QuranPromotion
  242. #QuranEducation
  243. #QuranicCulture
  244. #Verse
  245. عربی

  246. #الوقف
  247. #ترویج_القرآن
  248. #تعلیم_القرآن
  249. #ثقافة_قرآنیة
  250. #آیة
  251. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  252. #تدبر
  253. #مسلمان
  254. #دعوت_به_خیر#اجتماع_قرآنی
  255. #حافظ_قرآن
  256. English

  257. #Reflection
  258. #Muslim
  259. #InvitationToGood
  260. #QuranicCommunity
  261. #QuranHafiz
  262. عربی

  263. #تدبر
  264. #مسلم
  265. #دعوة_للخیر
  266. #مجتمع_قرآنی
  267. #حافظ_القرآن
  268. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  269. #معنویت
  270. #اخلاق
  271. #مذهب
  272. #اسلام
  273. #اهل_بیت
  274. English

  275. #Spirituality
  276. #Morality
  277. #Religion
  278. #Islam
  279. #AhlulBayt
  280. عربی

  281. #روحانیة
  282. #أخلاق
  283. #دین
  284. #اسلام
  285. #أهل_البیت
  286. فارسی

  287. #صبر
  288. #مجاهدت
  289. #پیشرفت
  290. #رشد
  291. #توسعه
  292. English

  293. #Patience
  294. #Struggle
  295. #Progress
  296. #Growth
  297. #Development
  298. عربی

  299. #صبر
  300. #جهاد
  301. #تقدم
  302. #نمو
  303. #تنمیة
  304. فارسی

  305. #علم_و_معرفت
  306. #آگاهی
  307. #زندگی_بهتر
  308. #آینده_روشن
  309. #هدایت
  310. English

  311. #KnowledgeAndWisdom
  312. #Awareness
  313. #BetterLife
  314. #BrightFuture
  315. #Guidance
  316. عربی

  317. #علم_ومعرفة
  318. #وعی
  319. #حیاة_أفضل
  320. #مستقبل_مشرق
  321. #هدایة
  322. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  323. #تعلیم_و_تربیت
  324. #آموزش_عمومی
  325. #نشر_علم
  326. #توجه_به_دیگران
  327. #خودسازی
  328. English

  329. #EducationAndTraining
  330. #PublicEducation
  331. #KnowledgeSharing
  332. #AttentionToOthers
  333. #SelfDevelopment
  334. عربی

  335. #تعلیم_وتربیة
  336. #تعلیم_عام
  337. #نشر_العلم
  338. #الاهتمام_بالآخرین
  339. #تطویر_الذات
  340. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  341. #خودآگاهی
  342. #دلسوزی
  343. #خدمت_به_جامعه
  344. #مشارکت
  345. #تعاون
  346. English

  347. #SelfAwareness
  348. #Compassion
  349. #CommunityService
  350. #Participation
  351. #Cooperation
  352. عربی

  353. #وعی_الذات
  354. #رحمة
  355. #خدمة_المجتمع
  356. #مشارکة
  357. #تعاون
  358. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    فارسی

  359. #توجه_به_خود
  360. #توجه_به_نیازها
  361. #آگاهی_اجتماعی
  362. #توسعه_فردی
  363. #موفقیت
  364. English

  365. #SelfCare
  366. #AttentionToNeeds
  367. #SocialAwareness
  368. #PersonalDevelopment
  369. #Success
  370. عربی

  371. #العنایة_بالذات
  372. #الاهتمام_بالاحتیاجات
  373. #وعی_اجتماعی
  374. #تطویر_شخصی
  375. #نجاح
  376. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    #خودباوری

  377. #آینده_ساز
  378. #خلاقیت
  379. #نوآوری
  380. #تعهد_اجتماعی
  381. English

  382. #SelfBelief
  383. #FutureBuilder
  384. #Creativity
  385. #Innovation
  386. #SocialCommitment
  387. عربی

  388. #الثقة_بالنفس
  389. #بناء_المستقبل
  390. #إبداع
  391. #ابتکار
  392. #التزام_اجتماعی
  393. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    #توجه_به_محیط

  394. #حفظ_محیط_زیست
  395. #آگاهی_محیطی
  396. #دوستی
  397. #صداقت
  398. English

  399. #AttentionToEnvironment
  400. #EnvironmentalProtection
  401. #EnvironmentalAwareness
  402. #Friendship
  403. #Honesty
  404. #الاهتمام_بالبیئة

  405. #حمایة_البیئة
  406. #وعی_بیئی
  407. #صداقة
  408. #أمانة
  409. ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف

    #صمیمیت

  410. #تعامل_اجتماعی
  411. #توجه_به_احساسات
  412. #آگاهی_اجتماعی
  413. #خودسازی_اجتماعی
  414. English

  415. #Intimacy
  416. #SocialInteraction
  417. #AttentionToFeelings
  418. #SocialAwareness
  419. #SocialSelfDevelopment
  420. عربی

  421. #حمیمیة
  422. #تفاعل_اجتماعی
  423. #الاهتمام_بالمشاعر
  424. #وعی_اجتماعی
  425. #تطویر_الذات_الاجتماعی
  426. فارسی

  427. #پیشرفت_فردی
  428. #آینده_ساز
  429. #خودسازی_فکری
  430. #توسعه_فردی
  431. #موفقیت
  432. English

  433. #PersonalProgress
  434. #FutureMaker
  435. #IntellectualSelfDevelopment
  436. #IndividualDevelopment
  437. #Achievement
  438. #التقدم_الشخصی

  439. #صانع_المستقبل
  440. #تطویر_الذات_الفکریة
  441. #التنمیة_الفردیة
  442. #إنجاز

برچسب ها :
رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در سخنرانی اخیر خود در حسینیه، با اشاره به برگزاری مسابقات قرآنی و میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، از برکات قرآن کریم و اهمیت آن در زندگی بشر سخن گفتند. ایشان با بیان اینکه قرآن معجزه‌ای جاودانه است، تأکید کردند که این کتاب الهی، نه تنها اثبات‌کننده نبوّت پیامبر اسلام است، بلکه در طول تاریخ به عنوان معجزه‌ای زنده و جاری باقی مانده است. رهبر انقلاب افزودند: «قرآن همه‌چیزش معجزه است؛ لفظ، نظم، مفاهیم و اخبار آن از گذشته و آینده، همگی معجزه هستند.» آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آیه‌ای از قرآن در مورد توکّل به خدا، دو شرط لازم برای این توکّل را بیان کردند: شرط ذهنی و شرط عملی. ایشان توضیح دادند که شرط ذهنی شامل اعتماد به صدق وعده‌های الهی است و شرط عملی، اقدام و تلاش انسان برای تحقق اهداف خود می‌باشد. رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مشکلات امروز جامعه، به نظر غیرقابل حل می‌رسند، گفتند: «حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه.» ایشان همچنین به نقش ملت ایران در مقابل استکبار جهانی اشاره کرده و گفتند: «ملّت ایران در طول این چهل سال، صبر کرده و تلاش کرده و نه‌تنها ضربه‌ای ندیده، بلکه پیشرفت کرده است.» ایشان در پایان، با ابراز امیدواری نسبت به آینده، گفتند: «ملّت ایران ان‌شاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید.» متن کامل سخنان رهبری را در روزنامه سراج بخوانید:  بسم الله الرّحمن الرّحیم و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و من تبعهم باحسان الی یوم الدّین. خیلی خرسندم و خدا را شاکرم که توفیق عنایت کرد تا یک بار دیگر این محفل قرآنی شیرین و مطلوب و عزیز را در این حسینیّه داشته باشیم. از جناب آقای خاموشی و سازمان اوقاف تشکّر میکنم به خاطر برگزاری این دوره‌ی از مسابقات و بحمدالله ترویج قرآن کریم به شکلهای مختلف و پی‌درپی در سراسر کشور. تبریک عرض میکنم میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (علیه الصّلاة و السّلام) را و امیدوارم که خداوند متعال، ما را از پیروان این بزرگوار و این خاندان مکرّم قرار بدهد. درباره‌ی کلام‌الله مجید، بزرگان و علما هزاران نکته‌ی پُرمغز و شیرین گفته‌اند و هزاران هزار نکته‌ی ناگفته همچنان باقی است. هر چه درباره‌ی قرآن عرض بکنیم، به اوج فضیلت قرآنی و ارزش این کتاب مقدّس آسمانی نخواهیم رسید. من امروز فقط یک نکته را عرض میکنم و توقّع دارم که مردم عزیزمان و شنوندگان این سخن به این نکته التفات داشته باشند و توجّه کنند. آن نکته این است که ما هر وقت به قرآن مراجعه میکنیم، توجّه داشته باشیم که قرآن معجزه‌ی پیغمبر است. قرآن معجزه است؛ یعنی خدای متعال به وسیله‌ی قرآن، اثبات نبوّت نبیّ مکرّم اسلام را کرده؛ این مسئله‌ی خیلی مهمّی است. [قرآن] معجزه‌ی خالده است. فرق این معجزه با معجزات دیگر انبیا این است که آن معجزات مال دوران خود آن نبیّ مکرّم بود، و مشاهده‌ی معجزه‌ی الهی مخصوص به همان مردم بود: ناقه‌ی صالح را فقط مردم آن زمان دیدند، عصای موسیٰ را فقط مردم آن زمان دیدند، بقیّه خبرش را شنفتند؛ لکن معجزه‌ی پیغمبر را در طول تاریخ و تا هزاران سال دیگر، خود مردم جلوی چشمشان مشاهده میکنند، این معجزه را به چشم خودشان می‌بینند. این استمرار اعجاز قرآنی و اعجاز نبوی یک برکت عظیمی است برای عالم انسانیّت، برای عالم وجود. قرآن همه‌چیزش معجزه است؛ لفظ قرآن معجزه است، نظم قرآن معجزه است، مفاهیم قرآن معجزه است، خبر قرآن از گذشته و آینده معجزه است، بیان قرآن از سنّت‌های عالمِ وجود معجزه است، از بطون انسان خبر دادن معجزه است؛ همه‌چیز قرآن معجزه است؛ ما از این معجزه‌‌ی بزرگ باید بهره ببریم، استفاده کنیم. اگر از قرآن بهره ببریم، زندگی بشر به سامان خواهد رسید، همه‌ی مشکلات برطرف خواهد شد. درسهای قرآن برای بشر، درسهای عملی است، قابل تجربه است؛ این غیر از معارف بلندی است که فقط برای بزرگان و اولیا و مقرّبان، دسترسی به آن ممکن است؛ [منظور از] این چیزی که عرض میکنیم، همین ظواهر قرآن است، همین کلماتی است که همه‌ی ما میفهمیم، همین «وَ لَقَد یَسَّرنَا القُرآنَ لِلذِّکرِ فَهَل مِن مُدَّکِر»(۲) است؛ اینها برای آحاد بشر قابل استفاده است؛ قرآن را با این دید نگاه کنیم.  من یک مثال عرض میکنم که با آن مثال، توجّه بکنیم نوع تبیین قرآنی را؛ مثلاً قرآن میفرماید: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛(۳) اگر به خدای متعال توکّل کردید، یعنی تکیه کردید و اعتماد کردید، خدا برای شما کافی است و به هیچ وسیله‌ی دیگری، به هیچ عامل دیگری برای رسیدن به مقصود احتیاج ندارید. خب این یک درس مهم و کلّی است؛ منتها باید تدبّر کرد. یعنی چه «اگر توکّل کردیم، به عامل دیگری احتیاج نداریم»؟ در چه شرایطی، با چه وضعی این حقیقت قطعی و مسلّم تحقّق پیدا میکند؟ این را از خود قرآن باید پرسید؛ خود قرآن این را برای ما مشخّص میکند. توکّل به خدا و ترتّبِ اثر بر توکّل به خدا، دارای یک شرط ذهنی، و یک شرط عملی و واقعی ا‌ست. اگر این دو شرط تحقّق پیدا کرد، آن وقت «وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه»؛ یعنی محتاج هیچ عامل دیگری نخواهید بود. یکی‌ از آن دو شرط، شرط ذهنی‌ است. شرط ذهنی چیست؟ شرط ذهنی این است که شما اعتماد داشته باشید به صدق وعده‌ی الهی؛ وَ مَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلاً؛(۴) این را معتقد باشید. معتقد باشیم که وعده‌ی الهی، وعده‌ی صادق و قاطع است؛ این جزو زمینه‌های ذهنیِ توکّل است؛ [اگر] این نباشد، توکّل پیدا نمیشود. لذا شما ملاحظه میکنید که خدای متعال مذمّت میکند کسانی را که به خدا سوءظن دارند: اَلظّانّینَ بِاللهِ ظَنَّ السَّوءِ عَلَیهِم دائِرَةُ السَّوءِ وَ غَضِبَ اللهُ عَلَیهِم وَ لَعَنَهُم وَ اَعَدَّ لَهُم جَهَنَّمَ وَ ساءَت مَصیراً؛(۵) یعنی سوءظنّ به وعده‌ی الهی نباید وجود داشته باشد. معتقد باشیم که اینکه میفرماید «وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه»(۶) راست است؛ این اعتماد را باید داشته باشیم؛ این شرط ذهنی است. من اضافه کنم این جمله را که اینجا یادداشت کرده‌ام: در آن شرط ذهنی، یقین داشته باشیم که با اذن خدا محال ممکن میشود؛ چیزی که به نظر محال میرسد، ممکن میشود؛ این را یقین داشته باشیم. خیلی از چیزها در عالم موجود ما و زندگی ما جزو محالات است؛ مثلاً زنده شدن مرده جزو محالات است. یقین داشته باشیم که با اذن الهی، اگر خدای متعال اذن بدهد و اراده بفرماید، این امر محال میشود ممکن، میشود واقع؛ همچنان که خود قرآن یک جا از قول حضرت عیسیٰ و یک جا از قول خود خداوند متعال(۷) این را برای ما نقل کرده: اَنّی اَخلُقُ لَکُم مِنَ الطّینِ کَهَیئَةِ الطَّیرِ فَاَنفُخُ فیها فَیَکونُ طَیراً بِاِذنِ الله؛ با گِل یک شکل کبوتری را، حیوانی را، پرنده‌ای را میسازم، بعد در او میدمم، کبوتر میشود؛ این جزو محالات نیست؟ امّا باذن‌الله این محال ممکن میشود. «و اُبرِئُ الاَکمَهَ وَ الاَبرَصَ وَ اُحییِ المَوتیٰ بِاِذنِ الله»(۸) ــ «اَکمَه» یعنی کور مادرزاد ــ کور مادرزاد را بینا میکنم، مرده را زنده میکنم باذن‌الله؛ این[جور] است. این را معتقد باشد که با اذن الهی همه‌ی محالات عالم، و چیزهایی که به نظر نمیرسد بتواند تحقّق پیدا کند، تحقّق پیدا میکنند. [یا این آیه:] «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛(۹) عدّه‌ی کمی میتوانند بر عدّه‌ی زیادی پیروز بشوند باذن‌الله؛ این[جور] است دیگر. «فَهَزَموهُم بِاِذنِ الله»؛(۱۰) یک گروه کمی دُوروبَر طالوت توانستند باذن‌الله غلبه پیدا کنند بر یک دشمن گردن‌کلفت؛ یعنی باذن‌الله غزّه غلبه پیدا میکند بر رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا؛ این[جور] است دیگر؛ [این] محال نبود؟ اگر به شما میگفتند که بنا است غزّه‌ی یک‌وجبی، با قدرت بزرگی مثل قدرت نظامی آمریکا مواجه بشود، روبه‌رو بشود و با هم بجنگند، و غزّه غلبه کند بر او، شما باور میکردید؟ باور نمیکردید؛ این جزو محالات است امّا باذن‌الله این کار ممکن است. این شرط ذهنی لازم است؛ یعنی بایستی این را بدانیم که همه‌ی محالات موجود عالم، با اذن الهی، با اراده‌ی الهی قابل تحقّق است، و ممکن است تحقّق پیدا کند؛ این شرط ذهنی است. [امّا] شرط عملی؛ شرط عملی این است که برای پدید آمدن این رخداد، این حادثه، خدای متعال یک بخش کار را به عهده‌ی خود انسان میگذارد. این‌جوری نیست که بنشینیم داخل منزلمان، بعد بگوییم خب «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةَ کَثیرَةً بِاِذنِ الله»؛ نه، یک بخشی از کار به عهده‌ی ما است، همچنان که در همان قضیّه‌ی حضرت عیسیٰ بالاخره یک بخش کار به عهده‌ی حضرت عیسیٰ بود: ساختن آن پرنده با گِل؛ این کار را حضرت عیسیٰ باید انجام میداد؛ اگر انجام نمیداد، پرنده‌ای به وجود نمی‌آمد؛ این بخش به عهده‌ی او است. اگر چنانچه حضرت موسیٰ (علیه السّلام) عصا را روی زمین پرتاب نمیکرد، آن اتّفاق نمی‌افتاد: وَ ما تِلکَ بِیَمینِکَ یا موسىٰ * قالَ‌ هِیَ عَصایَ اَتَوَکَّؤُا عَلَیها وَ اَهُشُّ بِها عَلىٰ غَنَمی وَ لِیَ فیها مَآرِبُ اُخرىٰ * قالَ‌ اَلقِها یا موسىٰ * فَاَلقاها فَاِذا هِیَ حَیَّةٌ تَسعىٰ؛(۱۱) «اَلقِها» لازم است. [فرمود:] عصا را بینداز؛ وقتی عصا را انداختی، آن وقت نتیجه حاصل خواهد شد، معجزه رخ خواهد نمود، امر محال ــ یعنی تبدیل چوب به اژدها ــ تحقّق پیدا خواهد کرد. پس این شرطِ عملی است: باید یک بخشی از کار را به عهده بگیریم. اِن یَکُن مِنکُم عِشرونَ صابِرونَ یَغلِبوا مِاَتَین؛(۱۲) این را قرآن نقل میکند از تکلیفی که به مسلمانهای صدر اوّل شد: کم هم اگر باشید، میتوانید بر بسیار غلبه کنید. ما ملّت ایران، ما امّت اسلامی، ما جامعه‌ی بشری، امروز مشکلاتی داریم که بعضی از این مشکلات، به نظر غیر قابل حل میرسد؛ نه، حلّش همین است: وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُه؛ توکّل به خدا کنیم، با این دو شرط: اوّلاً یقین داشته باشیم، اعتماد داشته باشیم که اگر وارد میدان شدیم، خدای متعال ما را کمک خواهد کرد؛ ثانیاً وارد میدان بشویم: فَاِذا دَخَلتُموهُ فَاِنَّکُم غالِبون؛(۱۳) خدای متعال به اصحاب موسیٰ فرمود: باید بروید داخل این شهر؛ اگر وارد شدید، «فَاِنَّکُم غالِبون»؛ امّا وارد نشدند، غلبه هم پیدا نکردند. اگر آن بخشی را که به عهده‌ی شما است انجام دادید، مطمئنّاً به آن نتیجه خواهید رسید و خدای متعال آن وعده را عمل خواهد کرد. امروز ما در مقابل استکبار قرار داریم؛ [البتّه] نه‌فقط ما ملّت ایران. فرق ملّت ایران با بسیاری از ملّتهای دیگر این است که ملّت ایران این جرئت را دارد که بگوید آمریکا متجاوز است، آمریکا دروغ‌گو است، آمریکا فریب‌کار است، آمریکا مستکبر است و «مرگ بر آمریکا»، [در حالی که] دیگران حس میکنند که آمریکا دروغ‌گو است، حس میکنند که فریب‌گر است، حس میکنند استعمارگر است، حس میکنند متجاوز است، حس میکنند که به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست، [امّا] جرئت نمیکنند این را بیان کنند، جرئت نمیکنند در مقابل او بِایستند. خیلی خب، سهم خودشان را انجام نمیدهند؛ وقتی انجام ندادند، نتیجه حاصل نمیشود. باید سهم خود را انجام داد، باید صبر داشت، باید مجاهدت داشت و تلاش کرد تا اینکه به این نتایج رسید. ملّت ایران، در طول این چهل و چند سال، صبر کرده، تلاش کرده، همه‌ی قدرتهای مستکبر دنیا در مقابلش صف کشیدند، علیه او تلاش کردند، کار کردند امّا ملّت ایران نه‌فقط ضربه ندیده، [بلکه] پیش رفته، ترقّی کرده، رشد کرده؛ ایرانِ امروز، ایرانِ چهل سال قبل نیست؛ ما در همه‌جهت رشد کرده‌ایم. حالا بعضی‌ها میگویند در جهات معنوی [رشد نکرده‌ایم]؛ نه، در جهات معنوی هم بفرمایید: این نمونه‌ی قرآنی‌اش است. [وقتی] این بچّه‌ها قرآن میخوانند، انسان از خواندن اینها لذّت میبرد؛ حافظ قرآن و تالی(۱۴) قرآن [هستند]. زمان جوانی ما در مشهد، ما هم اهل قرآن بودیم، ما هم جلسه‌ی قرآن داشتیم [امّا] تعداد کسانی که میتوانستند قرآن تجویدیِ خوب بخوانند، حقیقتاً در همه‌ی مشهد به ده نفر نمیرسید. امروز هزاران جوان در سرتاسر کشور، قرآن تجویدیِ قوی خوب [میخوانند]، هزاران نفر حافظ [هستند]؛ امروز معنویّتمان [هم] پیش رفته، قرآن ما هم بحمدالله پیش رفته؛ از جهات مادّی هم پیشرفت کرده‌ایم؛ جوانهای ما کارهای گوناگونی انجام داده‌اند، و این پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد و ملّت ایران ان‌شاءالله به برکت توکّل بر خدای متعال، به اوج مطلوب خود خواهد رسید. والسّلام علیکم و رحمة ‌الله و برکاته   (۱ در ابتدای این دیدار ــ که به مناسبت اختتامیّه‌ی چهل‌ویکمین دوره‌ی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد ــ تعدادی از قاریان به قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداختند. همچنین، حجّت‌الاسلام سیّدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریّه) گزارشی ارائه کرد. (۲ از جمله، سوره‌ی قمر، آیه‌ی ۱۷؛ «و قطعاً قرآن را براى پندآموزى آسان کرده‌ایم؛ پس آیا پندگیرنده‌اى هست؟» (۳ سوره‌ی طلاق، بخشی از آیه‌ی ۳؛ «... و هر کس بر خدا اعتماد کند او براى وى بس است.» (۴ سوره‌ی نساء، بخشی از آیه‌ی ۱۲۲؛ «... و چه کسى در سخن، از خدا راستگوتر است؟» (۵ سوره‌ی فتح، بخشی از آیه‌ی ۶؛ «... و خدا بر ایشان خشم نموده و لعنتشان کرده و جهنّم را براى آنان آماده گردانیده و [چه‌] بد سرانجامى است!» (۶ سوره‌ی حج، بخشی از آیه‌ی ۴۰ (۷ سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۱۱۰ (۸ سوره‌ی آل‌عمران، بخشی از آیه‌ی ۴۹ (۹ سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۴۹ (۱۰ سوره‌ی بقره، بخشی از آیه‌ی ۲۵۱ (۱۱ سوره‌ی طه، آیات ۱۷ تا ۲۰؛ «و اى موسىٰ! در دست راست تو چیست؟ گفت "این عصاى من است، بر آن تکیه مىدهم و با آن براى گوسفندانم برگ مىتکانم، و کارهاى دیگرى هم براى من از آن برمى‌آید." فرمود "اى موسىٰ! آن را بینداز." پس آن را انداخت و ناگاه مارى شد که بسرعت مىخزید.» (۱۲ سوره‌ی انفال، بخشی از آیه‌ی ۶۵؛ «... اگر از [میان] شما بیست تن شکیبا باشند، بر دویست تن چیره مىشوند ...» (۱۳ سوره‌ی مائده، بخشی از آیه‌ی ۲۳؛ «... که اگر از آن، درآمدید، قطعاً پیروز خواهید شد ...» (۱۴ تلاوت‌کننده #قرآن #قرآن_کریم #معجزه #پیامبر #حضرت_محمد #عید_غدیر #تلاوت #حسینیه #قرائت #آیات_قرآنی #تفسیر #توکل #ایمان #اخلاق #معنویت #مذهب #اسلام #اهل_بیت #حضرت_حسین #مسابقات_قرآنی #سازمان_اوقاف #ترویج_قرآن #آموزش_قرآن #فرهنگ_قرآنی #آیه #تدبر #آموزش_دینی #مسلمان #دعوت_به_خیر #اجتماع_قرآنی #حافظ_قرآن #تلاوت_زیبا #دعا #خدا #توحید #معجزات #آیات_نور #فهم_قرآن #مکتب_قرآنی #خودسازی #مسئولیت_اجتماعی #صبر #مجاهدت #امید #پیشرفت #رشد #توسعه #علم_و_معرفت #آگاهی #زندگی_بهتر #آینده_روشن #هدایت #تقوا #فراگیری #تعلیم_و_تربیت #آگاهی_بخش #نصرت_الهی #امیدواری #خدمت #تلاش #خودباوری #عزت #آزادی #عدالت #خودشناسی #سکوت_و_تفکر #پندآموزی #توجه_به_قرآن #مسئولیت_مذهبی #تعهد #توسعه_فردی #مشارکت #تعاون #سخنرانی #گفتگو #تحول #عزت_نفس #خودسازی_روحی #سیر_و_سلوک #فرهنگ_اسلامی #احترام #محبت #خدمت_به_جامعه #دلسوزی #گسترش_معارف #آموزش_عمومی #نشر_علم #توسعه_اجتماعی #تعامل #توجه_به_دیگران #عزت_و_احترام #خودکفایی #سازندگی #خودباوری #توسعه_فکری #پیشرفت_اجتماعی #مشارکت_اجتماعی #مسئولیت_اجتماعی #خودآگاهی #خلاقیت #نوآوری #تعهد_اجتماعی #توجه_به_محیط #حفظ_محیط_زیست #آگاهی_محیطی #مهرورزی #دوستی #صداقت #صمیمیت #توجه_به_خود #خودشناسی #تفکر #تعامل_اجتماعی #توجه_به_احساسات #توجه_به_نیازها #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی #پیشرفت_فردی #آینده_ساز #خودسازی_فکری #توسعه_فردی #توجه_به_خود #موفقیت #توسعه_فکری #خودآگاهی #توجه_به_دیگران #توسعه_اجتماعی #پیشرفت_اجتماعی #آموزش_دینی #تعهد_اجتماعی #آموزش_قرآن #توجه_به_خود #خودآگاهی #پیشرفت_فردی #توسعه_اجتماعی #خودباوری #آینده_ساز #دلسوزی #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی #آموزش_عمومی #فرهنگ_قرآنی #توجه_به_محیط #حفظ_محیط_زیست #آگاهی_محیطی #دوستی #صداقت #صمیمیت #خودآگاهی #تعامل_اجتماعی #توجه_به_احساسات #توجه_به_نیازها #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی #پیشرفت_فردی #آینده_ساز #خودسازی_فکری #توسعه_فردی #توجه_به_خود #موفقیت #توسعه_فکری #خودآگاهی #توجه_به_دیگران #توسعه_اجتماعی #پیشرفت_اجتماعی #آموزش_دینی #تعهد_اجتماعی #آموزش_قرآن #توجه_به_خود #خودآگاهی #پیشرفت_فردی #توسعه_اجتماعی #خودباوری #آینده_ساز #دلسوزی #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی #آموزش_عمومی #فرهنگ_قرآنی #توجه_به_محیط #حفظ_محیط_زیست #آگاهی_محیطی #دوستی #صداقت #صمیمیت #توجه_به_خود #خودآگاهی #تعامل_اجتماعی #توجه_به_احساسات #توجه_به_نیازها #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی #پیشرفت_فردی #آینده_ساز #خودسازی_فکری #توسعه_فردی #توجه_به_خود #موفقیت #توسعه_فکری #خودآگاهی #قرآن #معجزه #پیامبر #حضرت_محمد #حضرت_حسین #مسابقات_قرآنی #تلاوت #توکل #ایمان #اخلاق English #Quran #Miracle #Prophet #ProphetMuhammad #ImamHussein #QuranicCompetitions #Recitation #TrustInGod #Faith #Ethics عربی #القرآن #معجزة #النبي #النبي_محمد #الإمام_الحسين #مسابقات_قرآنية #تلاوة #التوكل #الإيمان #الأخلاق ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #سازمان_اوقاف #ترویج_قرآن #آموزش_قرآن #فرهنگ_قرآنی #آیه English #AwqafOrganization #QuranPromotion #QuranEducation #QuranicCulture #Verse عربی #الوقف #ترويج_القرآن #تعليم_القرآن #ثقافة_قرآنية #آية ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #تدبر #مسلمان #دعوت_به_خیر#اجتماع_قرآنی #حافظ_قرآن English #Reflection #Muslim #InvitationToGood #QuranicCommunity #QuranHafiz عربی #تدبر #مسلم #دعوة_للخير #مجتمع_قرآني #حافظ_القرآن ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #معنویت #اخلاق #مذهب #اسلام #اهل_بیت English #Spirituality #Morality #Religion #Islam #AhlulBayt عربی #روحانية #أخلاق #دين #اسلام #أهل_البيت فارسی #صبر #مجاهدت #پیشرفت #رشد #توسعه English #Patience #Struggle #Progress #Growth #Development عربی #صبر #جهاد #تقدم #نمو #تنمية فارسی #علم_و_معرفت #آگاهی #زندگی_بهتر #آینده_روشن #هدایت English #KnowledgeAndWisdom #Awareness #BetterLife #BrightFuture #Guidance عربی #علم_ومعرفة #وعي #حياة_أفضل #مستقبل_مشرق #هداية ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #تعلیم_و_تربیت #آموزش_عمومی #نشر_علم #توجه_به_دیگران #خودسازی English #EducationAndTraining #PublicEducation #KnowledgeSharing #AttentionToOthers #SelfDevelopment عربی #تعليم_وتربية #تعليم_عام #نشر_العلم #الاهتمام_بالآخرين #تطوير_الذات ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #خودآگاهی #دلسوزی #خدمت_به_جامعه #مشارکت #تعاون English #SelfAwareness #Compassion #CommunityService #Participation #Cooperation عربی #وعي_الذات #رحمة #خدمة_المجتمع #مشاركة #تعاون ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف فارسی #توجه_به_خود #توجه_به_نیازها #آگاهی_اجتماعی #توسعه_فردی #موفقیت English #SelfCare #AttentionToNeeds #SocialAwareness #PersonalDevelopment #Success عربی #العناية_بالذات #الاهتمام_بالاحتياجات #وعي_اجتماعي #تطوير_شخصي #نجاح ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف #خودباوری #آینده_ساز #خلاقیت #نوآوری #تعهد_اجتماعی English #SelfBelief #FutureBuilder #Creativity #Innovation #SocialCommitment عربی #الثقة_بالنفس #بناء_المستقبل #إبداع #ابتكار #التزام_اجتماعي ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف #توجه_به_محیط #حفظ_محیط_زیست #آگاهی_محیطی #دوستی #صداقت English #AttentionToEnvironment #EnvironmentalProtection #EnvironmentalAwareness #Friendship #Honesty #الاهتمام_بالبيئة #حماية_البيئة #وعي_بيئي #صداقة #أمانة ادامه هشتگ‌ها به زبان‌های مختلف #صمیمیت #تعامل_اجتماعی #توجه_به_احساسات #آگاهی_اجتماعی #خودسازی_اجتماعی English #Intimacy #SocialInteraction #AttentionToFeelings #SocialAwareness #SocialSelfDevelopment عربی #حميمية #تفاعل_اجتماعي #الاهتمام_بالمشاعر #وعي_اجتماعي #تطوير_الذات_الاجتماعي فارسی #پیشرفت_فردی #آینده_ساز #خودسازی_فکری #توسعه_فردی #موفقیت English #PersonalProgress #FutureMaker #IntellectualSelfDevelopment #IndividualDevelopment #Achievement #التقدم_الشخصي #صانع_المستقبل #تطوير_الذات_الفكرية #التنمية_الفردية #إنجاز جدیدترن خبرهای شهرهاشهر خود را جستجو کنید نام شهر استان آذربایجان شرقی استان آذربایجان غربی استان اردبیل استان اصفهان استان البرز استان ایلام استان بوشهر استان تهران استان چهار محال و بختیاری استان خراسان جنوبی استان خراسان رضوی استان خراسان شمالی استان خوزستان استان زنجان استان سمنان استان سیستان و بلوچستان استان فارس استان قزوین استان قم استان کردستان استان کرمان استان کرمانشاه استان کهگیلویه و بویراحمد استان گلستان استان گیلان استان لرستان استان مازندران استان مرکزی استان هرمزگان استان همدان استان یزد پربازدیدترین خبرها ۱۲ ساعت گذشته ۲۴ ساعت گذشته هفته گذشته ادعای جالب کمیته داوران: هفته هجدهم بدون اشتباه داوری! وضعیت هوای تهران قرمز/در خانه بمانید تصاویر/ جلسه شورای معاونین وزارت صمت با حضور معاون اول رئیس جمهور چه موقع نفخ خطرناک است؟ 33.9 درصد دانش آموزان لرستانی به رشته های فنی وحرفه ای و کارودانش هدایت ... نماهنگ/ ولادت اباالشهدا حسین ابن علی(ع) فعالیت بیش از 38 هزار بانوی ورزشکار در آذربایجان غربی تجاوز شهرک نشینان صهیونیست به منازل فلسطینیان در کرانه باختری نتانیاهو تیم مذاکره خود را به دوحه اعزام نمی کند هویت بخشی موقوفات کرمان رضایت بخش نیست دیپلماسی کارگشا، تسهیل گر تجارت خارجی خراسان رضوی انتقال موشک های پاتریوت اسرائیل به لهستان توسط آمریکا مجوز تاسیس مرکز هدایت شغلی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول اخذ شد تراکتور نباید اشتباه کند جوکوویچ در آستانه بازگشت به میادین زلنسکی: باید پس از رایزنی با ترامپ، به سراغ مذاکره با روسیه برویم انتقال آب از دریای عمان به تهران ممکن است؟/ هزینه لوله کشی بین 100 تا 500 ... دردسرهای همدانی ها پس از گرانی دارو طرز تهیه قهوه دالگونا با 6 نکته طلایی / بدون رفتن به کافه از نوشیدن قهوه ... شادواره شهروندی قم مصداق توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب است زندگی ده ها هزار آواره فلسطینی در معرض خطر قرار دارد عکس/ شب ولادت اباعبدالله الحسین(ع) در هیئت رایه العباس مواظب دزدان سیاستمدار باشید! نقدهای تند عبدالعلی دستغیب به شاملو در 93 سالگی! شجاعت محض مهاجم شمس آذر - جشن بگیرید! تحول در نظام مالیاتی کشور از حسابرسی دستی تا داده محوری قدم نهادن تخصص و تعهد در راه خدمت کاریکاتور / دروغ پراکنی؛ رکن اساسی شبکه های معاند و رسانه های روباه پیر ماهی قرمز ؛ ادای دینی به شهدای غواص در جشنواره تئاتر خیابانی فجر بازداشت 8 تن در بدخشان خانه سیاسی ورزشی اقتصادی فرهنگ و هنر علمی و پزشکی فناوری و ارتباطات اجتماعی بین الملل حوادث مذهبی برچسب‌های خبری فناوری فضاییسید محمدحسین طباطباییوزیر داراییگروه معارضعامل نفوذیماهواره پارس 1ایالت کالیفرنیاالحوثیسران اروپاصنایع نفت و گازترانسفورماتورایدئولوژیپالایشگاهیحقوق دریافتیافرا مهمترین اخبارجدیدترین ۲ ساعتگذشته ۱۲ ساعتگذشته ۲۴ ساعتگذشته ذخایر بنزین به بیش از 300 میلیون لیتر رسید سلام نو ۱ ساعت پیش ۳۰ سایت دیگر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از توزیع سالانه 100 میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی به ارزش بالای 55 میلیارد دلار در کشور خبر داد. بهره برداری از زیرساخت جدید توزیع سوخت در سال آیندهایرنا / ۲ ساعت پیش برای جلوگیری از قاچاق تمام امکانات را به کار گرفتیمخبرگزاری مهر / ۱ ساعت پیش مبارزه با قاچاق سوخت به حوزه های سلبی و برخوردهای پلیسی محدود نمی شودایرنا / ۵۶ دقیقه پیش احمدیان: حفظ و توسعه دوستی و برادری با آذربایجان وظیفه ماست آفتاب نیوز ۱ ساعت پیش ۲۳ سایت دیگر حکمت حاجی اف مشاور سیاست خارجی رئیس جمهور آذربایجان صبح روز یکشنبه با علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفت وگو کرد و طرفین در این دیدار بر ضرورت گسترش روابط فیمابین ... دیدار دستیار سیاست خارجی رئیس جمهور آذربایجان با عراقچیآفتاب نیوز / ۳۷ دقیقه پیش دیدار عراقچی با دستیار سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجانباشگاه خبرنگاران / ۱ ساعت پیش احمدیان: حفظ و توسعه دوستی و برادری با آذربایجان وظیفه ماستایسنا / ۲ ساعت پیش استقلال به دنبال تداوم نباختن به الشرطه؛ تاریخچه ای بدون شکست در دیدارهای ... عصر ایران ۲ ساعت پیش ۷ سایت دیگر تیم فوتبال استقلال تاکنون در چهار تقابل قبلی مقابل الشرطه عراق شکست نخورده است. آبی پوشان امیدوارند با حفظ این روند، با هدایت سهراب بختیاری زاده ... استقلال با سه غایب به مصاف الشرطه می رودعصر ایران / ۲ ساعت پیش الشرطه با روحیه مضاعف، مقابل استقلال!آفتاب نیوز / ۳ ساعت پیش استقلال، محکوم به پیروزی مقابل الشرطهآفتاب نیوز / ۱ ساعت پیش تاج: اتفاقات بازی پرسپولیس و تراکتور مورد تایید هیچ کس نیست/ احتمالاً ... میزان ۴ ساعت پیش ۳۴ سایت دیگر رئیس فدراسیون فوتبال گفت: هیجان در مسابقات فوتبال تا حدی قابل قبول است، اما اتفاقات دیدار پرسپولیس و تراکتور مورد تایید هیچ کس نبوده و نیست. تاج: از الان در جام جهانی 2026 هستیم!عصر ایران / ۲ ساعت پیش تاج: اتفاقات بازی پرسپولیس و تراکتور مورد تایید هیچ کس نیست/ احتمالاً ...میزان / ۴ ساعت پیش تاج: ورزشگاه تختی آماده برگزاری مسابقه استخبرگزاری مهر / ۵ ساعت پیش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان عملی نشد! حرف تو رئیس کمیته بازنشستگان کمیسیون اجتماعی مجلس به ارائه توضیحات مهمی پیرامون سرانجام متناسب‌سازی حقوق سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی پرداخت ... رکود بازار منجر به افزایش رقابت میان تولیدکنندگان لوازم خانگی شده‌ استحرف تو شرط دریافت کد ملی خریدار برای فروش کالای لوازم خانگی ایرانی حذف شدحرف تو هیوندای سوناتا 2025 در نمایشگاه خودرو تهران رونمایی شدحرف تو حامی هدف کیفیت بخشی آموزشی، رفع تبعیض در آموزش است/ ضرورت ایجاد ساختار و برنامه ... ریاست جمهوری ۴ ساعت پیش ۵۹ سایت دیگر دکتر مسعود پزشکیان در جلسه کیفیت بخشی و ایجاد عدالت آموزشی که شامگاه شنبه برگزار شد، یکی از مهمترین مولفه های ارتقای کیفیت آموزشی در مدارس را آموزش درست به معلمان مبتنی بر الگوهای رفتاری عنوان کرد و گفت ... ارتقای کیفیت آموزشی مدارس، آموزش الگو های رفتاری استخبرگزاری صدا و سیما / ۲ ساعت پیش سرمربی الشرطه: استقلال تیم بزرگ و پرستاره است ورزش 3 ۸ دقیقه پیش ۹ سایت دیگر سرمربی الشرطه عراق بازی با استقلال را یک مسابقه بزرگ و پرچالش می داند. سرمربی الشرطه: استقلال تیم بزرگ و پرستاره استورزش 3 / ۸ دقیقه پیش رونمایی 3 دستاورد صنعت فضایی کشور با حضور دکتر پزشکیان ریاست جمهوری ۴ ساعت پیش ۴۴ سایت دیگر در مراسم روز فناوری فضایی که پیش از ظهر امروز یکشنبه با حضور دکتر مسعود پزشکیان برگزار شد از سه ماهواره جدید ناوک 1، پارس 2 و نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس 1 رونمایی شد . ویژگی ماهواره ناوک ... جلسه شورای عالی فضاییریاست جمهوری / ۲ ساعت پیش جزئیات ماهواره های رونمایی شده پارس یک و 2 و ناوکخبر فوری / ۵ ساعت پیش رونمایی 3 دستاورد صنعت فضایی کشور با حضور رئیس جمهور پزشکیاندولت / ۳ ساعت پیش تساوی بدون گل آلومینیوم و مس رفسنجان در اراک عصر ایران ۱۶ دقیقه پیش ۴ سایت دیگر دو تیم فوتبال آلومینیوم اراک و مس رفسنجان در آخرین دیدار هفته هجدهم لیگ برتر فوتبال ایران، به تساوی بدون گل رضایت دادند. گزارش زنده: آلومینیوم 0 - مس رفسنجان 0ورزش 3 / ۲ ساعت پیش اولین ترکیب مد نظر سیروس برای مسورزش 3 / ۳ ساعت پیش آی تی سی مهاجم خارجی پرسپولیس صادر شد ورزش 3 ۲ ساعت پیش ۲۹ سایت دیگر سردار دورسن مجوز همراهی سرخپوشان برای بازی الهلال را به دست آورد. رسمی؛ سردار دورسون مقابل الهلال عربستان بازی می کندطرفداری / ۲ ساعت پیش برنامه پرسپولیس در عربستان اعلام شدفرارو / ۴۶ دقیقه پیش کارت بازی مهاجم خارجی پرسپولیس صادر شدفرارو / ۴۷ دقیقه پیش واکسن Prevenar 20 فایزر در بازار ایران، قاچاق است خبر فوری ۴ ساعت پیش ۶۲ سایت دیگر روابط عمومی سازمان غذا و دارو با انتشار اطلاعیه ای به مردم هشدار داد که واکسن Prevenar 20 فایزر در حال حاضر در بازار دارویی ایران قاچاق است و اصالت آن تأیید نمی شود. واکسن Prevenar 20 فایزر در بازار ایران، قاچاق استخبر فوری / ۴ ساعت پیش این واکسن در بازار ایران، قاچاق است عکسخبرگزاری تابناک / ۴ ساعت پیش مدیریت وابستگی همسر به خانواده اش راهکارهای عملی تلنگر در این مطلب از تلنگر راهکارهای عملی برای مدیریت وابستگی همسر به خانواده اش را بررسی می‌کنیم تا بتوانید تعادل مناسبی بین زندگی زناشویی و ارتباطات خانوادگی برقرار کنید ... بازگشایی 5 نماد پتروشیمی در بورس: نوری و بوعلی سینا در اوجتلنگر کاهش شدید حجم آب سدها: فقط ۴۳ درصد پر هستند!تلنگر نکات مهم خانه تکانی در دوران بارداری؛ از باید و نبایدها تا راهکارهای کم‌خطرتلنگر الجولانی با بن سلمان دیدار کرد/ استقبال ولی عهد سعودی از سرکرده گروهک ... الف ۴۴ دقیقه پیش ۵ سایت دیگر محمد بن سلمان با ابو محمد الجولانی که در اولین سفر خارجی خود به ریاض رفته است، دیدار و گفتگو کرد. دیدار ابومحمد الجولانی با بن سلمان در ریاضخبرگزاری تابناک / ۱ ساعت پیش ببینید / تصاویری از استقبال بن سلمان در ریاض از محمد الجولانیانتخاب / ۳۷ دقیقه پیش عارف: آسیب تالاب ها، زخم و دردی ملی است آفتاب نیوز ۱ ساعت پیش ۴۶ سایت دیگر معاون اول رئیس جمهور همزمان با روز جهانی تالاب ها در جلسه ای شرکت کرد که حاضران آن، اعضای ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب های کشور بودند ... با تمام قدرت در مقابل غصب حقآبه طبیعت می ایستیمخبرگزاری صدا و سیما / ۳ ساعت پیش درخواست دوباره وزیر اسرائیلی برای از سرگیری جنگ با غزه آفتاب نیوز ۱ ساعت پیش ۶ سایت دیگر وزیر دارایی تندرو رژیم صهیونیستی بار دیگر از نخست وزیر این رژیم خواست که جنگ در نوار غزه را از سر بگیرد. وزیر دارایی اسرائیل خواستار اقدام علیه ایران شدخبرگزاری تابناک / ۱۲ دقیقه پیش درخواست از نتانیاهو برای جنگ علیه ایران | باید علیه سر اختاپوس اقدام شودهمشهری / ۴ ساعت پیش پوتین: ترامپ با سماجتش خیلی سریع نظم را به آمریکا برمی گرداند فرارو ۵۰ دقیقه پیش ۲۷ سایت دیگر رئیس جمهور روسیه در ادامه مصاحبه خود گفت: ترامپ با شخصیتش، با سماجتش، خیلی سریع نظم را به آمریکا برمی گرداند و همه شان می بینید چنین تغییراتی به سرعت اتفاق می افتد. پوتین: سران اروپا شجاعت مبارزه برای عقاید خود را ندارندآفتاب نیوز / ۱ ساعت پیش حقیقت ماجرای تجاوز به یک دختر در آمبولانس چیست/ موبایل ندا شمس در دسترس ... سلام نو ۵ ساعت پیش ۵۱ سایت دیگر سخنگوی اورژانس کشور گفت: اگر ماجرای تجاوز تکنسین آمبولانس اورژانس به یک زن صحت داشته باشد، 2 سال محرومیت شغلی کافی نیست و این فرد باید از سیستم سلامت کشور حذف شود. ماجرای پرونده تعرض به یک زن در آمبولانس | پرونده خاطی به کجا رسید؟همشهری / ۱ ساعت پیش ادامه مهمترین اخبار... لینک های ویژه بهترین دریل شارژی بازار کدام است؟ موثرترین روش برای شستشوی دندان ها در خانه چیست؟ 10 جاذبه‌ای که در سفر به اصفهان نباید از دست بدهید راهنمایی جامع برای خرید غذای خشک سگ و گربه در پت شاپ اینترنتی لیما چرا چاپخانه‌های بزرگ ایران، لیتوگرافی رایانه بصیر را انتخاب می‌کنند؟ با حضور وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی انجام شد؛ همه چیز راجع به لک های تیره پوست یا اختلال هایپرپیگمانتاسیون معرفی 5 وکیل کیفری شماره تلفن مواردی که هر مسافر قبل از سفر به آنتالیا باید بداند کپسول قهوه نسپرسو بهترین اسپیکر خانگی کدام است؟ معرفی 7 مدل پرطرفدار! نگاهی به روانشناسی خانواده و ارتقاء روابط صرفه‌جویی در هزینه‌ها با اجاره میز و صندلی از تشریفات رایکا