اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/انتظار مسکن دار شدن: یک سفر طولانی! فقط ۲۷ تا ۵۰ سال! خانه‌دار شدن در برخی تخمین‌ها به ۷۰، ۱۰۰ یا حتی ۲۰۰ سال هم می‌رسد!

طبق آخرین آمار، شاخص دسترسی به مسکن در کشور به طور میانگین ۹ سال و طول دوره انتظار برای خانه‌دار شدن به ۲۷ سال رسیده است. این اعداد به وضوح نشان‌دهنده مشکلات جدی در بازار مسکن و نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر از سوی دولت است. به گفته حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی، اگر تمام درآمد خانوار صرف تأمین مسکن شود، متوسط زمان دسترسی به مسکن ۹ سال خواهد بود، در حالی که خانوارها تنها یک سوم درآمد خود را به این امر اختصاص می‌دهند. اهداف برنامه هفتم توسعه دولت در تلاش است تا طول دوره دسترسی خانوارها به مسکن را از ۹ سال به ۷.۵ سال کاهش دهد. این هدف نیازمند اقداماتی جدی و مؤثر است تا بتواند به بهبود شرایط مسکن در کشور کمک کند. اختلاف نظرها و چالش‌های موجود در حالی که برخی برآوردهای غیررسمی، مانند تخمین زاکانی، شهردار تهران، مدت زمان خانه‌دار شدن در پایتخت را ۷۰ سال اعلام کرده‌اند، معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی به صورت علمی و کارشناسی به بررسی این موضوعات پرداخته است. این اختلاف نظرها نشان‌دهنده عدم همخوانی بین آمارهای رسمی و غیررسمی و چالش‌های موجود در بازار مسکن است. دولت چهاردهم با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن و وام اجاره، اقدامات مثبتی را در راستای بهبود وضعیت مسکن انجام داده است. طبق آمار، ۵۵۹ هزار واحد از پروژه‌های نهضت ملی مسکن آغاز شده و ۴۶۰ هزار واحد در مرحله اتمام فونداسیون قرار دارد. همچنین، با توجه به ثبات نسبی بازار مسکن در یک سال اخیر، امیدواری به افزایش توان دسترسی خانوارها به مسکن بیشتر شده است. جمع‌بندی با توجه به آمار و برنامه‌های موجود، اگر دولت به تعهدات خود در زمینه تأمین مسکن پایبند باشد و اقدامات لازم را به درستی انجام دهد، می‌توان امیدوار بود که مدت زمان انتظار برای خانه‌دار شدن کاهش یابد و شرایط بهتری برای خانوارها فراهم شود. در نهایت، این موضوع نیازمند نظارت و پیگیری مستمر از سوی مسئولان و کارشناسان حوزه مسکن است.

شناسه خبر : 16135, منتشر شده در مورخ : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

سراج

ضرورت داشتن نماینده مستقل برای شهر آران و بیدگل

ضرورت داشتن نماینده مستقل برای شهر آران و بیدگل

نماینده ویژه رییس مجلس در شهرهای کاشان و آران و بیدگل از ضرورت داشتن نماینده مستقل برای شهر آران و بیدگل گفت.

به گزارش خبرنگار سراج جواد نایینی در نشست خبری به خبرنگاران اظهار کرد: آران و بیدگل به دلیل وسعت و جمعیت منطقه ای باید نماینده ای مستقل و جداگانه در مجلس داشته باشد تا بتواند پی گیر مشکلات این شهرستان باشد.
وی با اشاره به لزوم داشتن نماینده مستقل برای منطقه آران و بیدگل  افزود: بارها به ضرورت این مسأله اشاره کرده ام و همچنان پی گیر هستم که موضوع استقرار نماینده ای مستقل برای آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی می تواند خیلی از بار مشکلات منطقه کاهش دهد.

نماینده ویژه رییس مجلس در شهرهای کاشان و آران و بیدگل تصریح کرد: من به عنوان نماینده این منطقه هفته ای یکی دو روز در این شهرستان هستم و با نظارت و بازدید از مناطق مختلف منطقه به مشکلات آن اشراف دارم و پی گیر رفع آنها هستم.

ظرفیت ویژه گردشگری آران و بیدگل جذب سرمایه گذار را می طلبد

وی همچنان از ظرفیتهای گردشگری منطقه نام برد و گفت:  شهرستان آران و بیدگل با وجود داشتن کویر و صنایع تولیدی بسیار می تواند در حوزه گردشگری نقش مهمی ایفا کند لذا می طلبد تا با جذب سرمایه گذار و احداث جاده کنار گذر منطقه  به قم و گرمسار در این زمینه گامهای قوی تری برداشت.

نایینی با اشاره به این مطلب که چنانچه بخش خصوصی به این موضوع ورود پیدا کند زودتر به نتیجه می رسد افزود: پروژه احداث جاده کنار گذر کاشان و آران و بیدگل به قم و گرمسار  اعتباری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که فولاد کویر به عنوان یک یخش خصوصی در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

وی بیان کرد: چنانچه این چاده احداث شود تردد وسایل نقلیه را از جنوب کشور به گرمسار و سمنان با مسافت بسیار کمتری تسهیل خواهد کرد و صرفه جویی مضاعفی در وقت و هدر رفت سوخت برای هموطنان در پی خواهد داشت.

به گفته وی با توجه به بن بست بودن منطقه آران و بیدگل وجود این شاهراه مواصلاتی در این منطقه گره گشای بسیاری از معضلات می شود.

سلامت مردم منطقه اولویت ما است

نماینده ویژه رییس مجلس در شهرهای کاشان و آران و بیدگل در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: شرکت های تولیدی این منطقه از جمله فولاد کویر با مجوزات قانونی شروع به فعالیت کردند ولی چون سلامت مردم منطقه از اولویت‌های ما است لذا این واحدهای تولیدی باید همیشه پاسخگو بوده و شفاف سازی اذهان را به عهده دارند.


نایینی افزود: واحدهای تولیدی به مسئولیتهای اجتماعی خود واقفند و ما نیز پیگیر این مسأله هستیم تا به این وظیفه خود عمل کنند لذا متوجه نگرانی های مردم در خصوص آلاینده های زیرزمینی و منابع طبیعی و آب هستیم و در خصوص سلامتی مردم با جدیت برخورد می کنیم.

وی تاکید کرد: سلامت مردم منطقه اهمیت ویژه دارد و ما اجازه نمی دهیم هیچ واحد تولیدی آن را به مخاطره بیاندازد لذا با احداث کارخانه سرب در منطقه بشدت مخالفیم.

برچسب ها :
ضرورت داشتن نماینده مستقل برای شهر آران و بیدگل