نسخه PDF
آرشیو روزنامه

شناسه خبر : 19562, منتشر شده در مورخ : ۸ مهر ۱۴۰۲

پیشخوان رونامه ها

روزنامه سراج:اول بانوان جهان اسلام/افکار بانوان خورشید نشان

روزنامه سراج:اول بانوان جهان اسلام/افکار بانوان خورشید نشان



نشست مطبوعاتی نخستین جشنواره بین‌المللی رسانه خورشید، با محور «زنان روشنگری می‌کنند»، صبح امروز پنجم مهرماه با حضور مرضیه هاشمی، دبیر جشنواره خورشید و زهرا اوسطی، دبیر شورای علمی جشنواره در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای نشست مرضیه هاشمی در صحبت‌هایی با اشاره به هفته دفاع مقدس و تصاویری که در آمریکا درباره ایران دراین باره دیده بود، گفت: آنها ایران را محکوم می‌کردند و تصاویر همه منفی بود، درحالی که اگر رسانه مقابل همه منفی نشان می‌دهد و هژمونی دارد، سوال این است که ما چه کار باید بکنیم.

وی در ادامه افزود: جشنواره خورشید فرصتی برای ماست که کسانی از رسانه‌ها از نقاط مختلف در آن حضور پیدا کنند. ما از صد زن فعال رسانه‌ای دنیا برای حضور در این جشنواره دعوت کردیم.

وی با بیان اینکه هدف حفظ و ترویج ارزش‌های ملت‌های مظلوم، موضوعات زنان و جوانان، تلاش برای آگاهی افکار عمومی و حمایت از فعالیت‌های رسانه‌ای زنان و بهره برداری از تجربیات زنان حوزه مقاومت است، توضیح داد: این اختتامیه جشنواره شنبه هشتم مهر در مشهد مقدس برگزار می‌شود و شروع یک همکاری برای ترسیم واقعیت زندگی مردم مظلوم دنیا است.

در ادامه دکتر اوسطی نیز در صحبت‌هایی عنوان کرد: این جشنواره برای نخستین بار در ایران با طراحی اتاق فکر بنیاد بین المللی گوهرشاد و اجرای شهرداری مشهد اتفاق می‌افتد. در عصری که رسانه‌ها حرف اول را در آگاهی بخشی عمومی می‌زنند، ما شاهد هجمه‌های زیادی علیه زنان و خانواده هستیم و این منافات با نگاهی دارد که قران در کرامت زنان برای ما تعریف کرده است.

وی در ادامه افزود: در این مسیر تلاش کردیم اصحاب رسانه‌های همسو را از کلیه کشورهای دنیا شناسایی و تجمیع کنیم تا با همصدا کردنشان یک حرکت مطلوبی در شناسایی زن و خانواده داشته باشیم.

مرضیه هاشمی در بخش پرسش و پاسخ افزود: ما پنل‌های علمی در جشنواره داریم که همزمان از خبرنگاران مشورت می‌گیریم تا بتوانیم در آینده کارهای مستند در این زمینه داشته باشیم.

اوسطی درباره محورهای برپایی جشنواره توضیح داد: پنج محور اصلی داریم؛ نخستین محور نقش رسانه‌ها در عدالت اجتماعی است. این نیاز به نگرش جدید به بحث زن دارد. محور دوم الگوی سوم یا الگوی صحیح از زن است که ما در ارائه آن باید خیلی دقت کنیم. موضوع سوم خانواده است که انحرافات فکری در کل دنیا خانواده زدایی را پررنگ کرده است، محور چهارم زنان و رسانه مقاومت است با الگوی خانواده شهدا و پنجم نقش رسانه ها در عادی سازی خشونت علیه زنان است.
 

نخستین جشنواره بین المللی رسانه ای خورشید به همت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و شهرداری مشهد با حضور ۱۰۰ خبرنگار و فعال رسانه ای از ۴۱ کشور جهان طراحی و به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد که ۲۰ نفر از فعالان رسانه ای ایرانی و غیرایرانی نفرات برگزیده این رویداد بودند.

پنج برگزیده ایرانی این جشنواره فعالان رسانه های مختلف کشور بودند که آثار آنها حول محورهای مشخص شده، ارزیابی و انتخاب شد اما ۱۵ بانوی برگزیده رسانه ای کشورهای دیگر افرادی بودند که فعالیت های چند ساله رسانه ای پیرامون محورهای این جشنواره داشتند و بابت این مهم مورد تقدیر قرار گرفتند.

در مراسم پایانی این رویداد که در محل مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، برگزیدگان ایرانی از بین رسانه های استان های مختلف در بخش های مختلف معرفی و تجلیل شدند که در بخش تصویر مستند خبری شامل "فاطمه شهدوست" از خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی برای گزارش تصویری "هویت از جنس ایرانی"، در بخش مکتوب "سعیده اسدیان" از خبرگزاری برنا برای گزارش "تو خواستنی نیستی" منطبق بر روایتی از تاثیر شبکه های اجتماعی بر زنان ایرانی، "مریم خباز" از روزنامه جام جام برای گزارش "شورش تبلیغات علیه سبک زندگی" معرفی شدند.
 

در بخش مصاحبه "سعیده آل ابراهیم" از روزنامه شهرآرا برای گفتگو با فروغ رضایی با عنوان "رویش مهر در بند بانوان"، در بخش یادداشت "الناز عباسیان" از روزنامه همشهری برای یادداشت " زندگی به سبک آدم های خوب" نیز از بین خبرنگاران ایرانی مورد تجلیل قرار گرفتند.

فعالان رسانه ای برگزیده غیرایرانی جشنواره بین المللی رسانه ای خورشید شامل "فائزه محمد" از کشور عمان خبرنگار شبکه خبری عمانیه و نویسنده کتاب "در قلب ایران"، "بان فائق القبطان" از کشور عراق و عضو هیات مدیره سندیکای روزنامه نگاران عراقی و رئیس گروه خبرنگاران زن عراقی، "ایمان شمس الدین" از کشور کویت به عنوان پژوهشگر امور رسانه ای عرصه بانوان و نویسنده و روزنامه نگار نشریه العبث، "حورا القبیسی" روزنامه نگار و متخصص در امور فلسطین از کشور لبنان، "حنا السعاده" از کشور الجزایر، "فاطما الصمادی" از کشور قطر به عنوان محقق ارشد مطالعات الجزیرع و رئیس مطالعات ایرانی، "ماریا فرنادنه برتو یانو" از کشور ونزوئلا به عنوان نویسنده و تحلیلگر ژئوپلیتیک، "آنا لورا ویرا اسمیت" از کشور اوروگوئه به عنوان فعال رسانه ای آزاد، "راد الوقاب" از کشور سوریه به عنوان روزنامه نگار و مجری تلویزیون و پژوهشگر رسانه به سبب فعالیتهای رسانه ای خود تجلیل شدند.

"دیوسیناوو" خبرنگار و مدیرکل همکاری رادیو و تلویزیون بین المللی از کشور سنگال، "ژان لی" مدیر کل خاورمیانه گروه رسانه ای سی وی تی از چین، "هدیا باسیاب" از کشور کنیا، "وداد محمد" از کشور تونس، "مالنا سوفای مونتاو فرناندز" از کشور اکوادور و مدیر شبکه رادیویی و تلویزیونی، "فیرولا ایزابل مایوکا" مجری شبکه تلویزیونی و خبرنگار کشور روسیه نیز به عنوان فعالان رسانه ای غیرایرانی برتر نخستین جشنواره بین المللی رسانه ای خورشید مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

برچسب ها :
روزنامه سراج:اول بانوان جهان اسلام/افکار بانوان خورشید نشان دکتر اوسطی مرضیه هاشمی