اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/مظلومیت ریال و پول ملی و لات بازی دلار/ریال نماد ایستادگی در بحران‌ها/ریال مظلوم و داستانی از عشق و فداکاری مردم ایران

ریال: قصه‌ای از مظلومیت و امید/ریال در قفس: داستانی از نوسانات و ناامیدی/ریال و دنیای بی‌رحم: چگونه پول ملی ما به حاشیه رانده شد؟/ریال: گمشده در گرداب تورم/ریال در جستجوی هویت: سرنوشت پول ملی ایران/ریال و سرنوشت تاریک: آیا روزی به اوج بازخواهد گشت؟/ریال: قهرمان بی‌صدا در جنگ اقتصادی/ریال و چالش‌های پیش رو: آیا زمان تغییر فرا رسیده است؟ ریال: داستانی از افتخار و تحقیر/ریال: از شکوه تا سقوط/ریال و واقعیت‌های تلخ: نگاهی به زندگی روزمره/ریال مظلوم: صدای خاموش مردم/ریال در آینه زمان: نگاهی به گذشته و آینده/ریال: سیر نزولی یک نماد ملی/ریال و اقتصاد: دو روی یک سکه/ریال: داستانی از وفاداری و خیانت/ریال و بحران‌های اقتصادی: چه باید کرد؟/ریال: قهرمان فراموش‌شده تاریخ معاصر/ریال و سایه‌های ناامیدی: آیا امیدی باقی مانده است؟/ریال: از شکوفایی به سرکوب/ریال و سیاست‌های ناکارآمد: واقعیت تلخ/ریال: صدای مظلومیت در بازار آزاد/ریال و چالش‌های اجتماعی: تأثیر بر زندگی مردم/ریال: داستانی از دلاوری و رنج/ریال و بازار: جنگی نابرابر/ریال و افق‌های نو: آیا می‌توان به آینده امیدوار بود؟/ریال: یک سفر پرماجرا در تاریخ معاصر/ریال و معیشت: نبردی برای بقا/ریال: نماد مقاومت در برابر بحران‌ها/ریال مظلوم: داستانی از عشق و فداکاری مردم ایران

شناسه خبر : 27908, منتشر شده در مورخ : ۸ مهر ۱۴۰۳

پیشخوان:

روزنامه سراج/تحلیل غلط نفوذیها/نفوذ شمارا از هر اقدام بازدارنده ای باز می‌دارد

روزنامه سراج/تحلیل غلط نفوذیها/نفوذ شمارا از هر اقدام بازدارنده ای باز می‌دارد

  هشدار اخیر رهبرانقلاب به مسئولین است. فرمودند: ملت نمی پذیرند دشمن شکست خورده در مرزهای کشور با انواع ترفند و حیله، توطئه خود را در داخل پیش ببرند.
خیلی ساده توجه دادند که این دشمن جنتلمن نفوذی، همان دشمن خشن مرزهاست.  
 درباره نفوذ یک تلقی سنتی وجود دارد که نیازمند اصلاح است. تلقی رایج اینست که یک نفر در لباس جاسوس وارد یک سازمان می شود و خرابکاری می کند. این «نفوذ سخت» است و باید برای آن تدبیر کرد. «نفوذ سخت» اغلب در حوزه «جنگ سخت» است. 
اما در حوزه فرهنگی و جنگ نرم ما با یک نفوذ پیچیده تری مواجهیم و آنهم «نفوذ نرم» است. نفوذی که «عوامل فریب خورده»، پیاده نظام های بی جیره و مواجب آن هستند. به همین دلیل در سخنان رهبرانقلاب «نفوذی» و «فریب خورده» با هم و کنارهم آمده است.
اما نفوذ نرم چیست؟ چه تفاوتی با نفوذ سخت دارد؟ و چرا اهمیتش بیشتر است؟ 
نفوذ سخت ابزارش «اغوا» و «تهدید» و «تطمیع» است. اما نفوذ نرم ابزارش «القا» و «اقناع» است و از طریق ابزار پیچیده در جنگ های رسانه ای و شناختی عمل می کند و هدف نهائی اش اختلال در در دستگاه محاسباتی مردم و مسوولین است. 
دستکاری محاسباتی یعنی چی و به چه نحوی است؟ وقتی نظام محاسباتی مردم و مسوولین با دستکاری «منطق» و «ارزش های معیار» دچار اختلال شود، فرد از «اطلاعات درست» هم «نتیجه گیری غلط» می کند.  
طبیعی است سطح اثر و خرابکاری نفوذ نرم، بسیار سهمگین تر از نفوذ سخت است. 
روش های نفوذ نرم متنوع است، اما روشی که این روزها بیشتر استفاده می شود «نفوذهای شبکه ای» است. نفوذ جریانی که باساخت یک شبکه و جریان انسانی، «فشار اجتماعی» ایجاد می کند تا نظام محاسباتی ذهن افراد را بهم بریزد. در این راه عده ای پروژه بگیر و مزدورند و عده ای جاهل و فریب خورده که نقش زنجیره تکمیل کننده شبکه را بازی می کنند. اما چرا حضور این افراد در نهادهای آموزشی نگران کننده تر است؟ چون اساسا قدرت شبکه ای در ذهن و قلب زنجیره های انسانی شکل می گیرد. ساخت جماعتی که همه یک صدا و در یک زمان، یک حرف را پرتکرار بیان کنند تا نظام ارزشی و هنجاری جامعه تغییر یابد. 
نظام گرایشی و نگرشی افراد بهم بریزد، نظام بینشی اش نیز تغییر می کند. به زبان ساده تر، افراد نور خورشید را هم نمی بینند و منکر می شود. مهم هم نیست چه اعتقادی دارند.   
و این قدرت نرم شکل نمی گیرد مگر در بستر آموزش و تربیت. اینجاست که رهبرانقلاب مسوولین آموزش وپرورش و دانشگاهها و مطبوعات و رسانه ملی و غیره را خطاب قرار می دهند. 
و اما مساله نهایی اینکه راه مقابله با نفوذ نرم برخلاف نفوذ سخت تنها اقدام امنیتی نیست. کار فرهنگی و اطلاع رسانی و روشنگری و جهاد تبیین می طلبد. مقابل این فتنه همه باید بخط شوند، از وزیر و مسوول گرفته تا سرباز گمنام و سرباز مجازی و واقعی؛ اگر خودشان مفتون نشوند./مهدیان

برچسب ها :