اخبار آنلاین
نسخه PDF
آرشیو روزنامه

اخبار
پیشخوان روزنامه سراج/پیام حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌ی علمیه‌ی قم

به گزارش روزنامه سراج، برآمدن حوزه‌ی مبارک قم در طلیعه‌ی قرن چهاردهم هجری شمسی، پدیده‌ای بی‌نظیر در میانه‌ی حوادثی بزرگ و سهمگین بود. این حوادث، فضای منطقه‌ی غرب آسیا را تیره و تار کرده و زندگی ملّت‌های آن را دستخوش آشفتگی و تباهی کرده بود. دخالت‌های دول استعماری و فاتحان جنگ جهانی اول، منشأ این مرارت گسترده و دیرپا بود. این دخالت‌ها با هدف تصرف و تسلط بر جغرافیای حسّاس و سرشار از منابع زیرزمینی، از همه‌ی ابزارها استفاده کردند. در عراق، یک حکومت انگلیسی و سپس یک دولت پادشاهی دست‌نشانده بر سر کار آمد. در ایران، قزاقی بی‌رحم و طمع‌کار به صدارت و سپس پادشاهی رسید. در فلسطین نیز کوچ تدریجی عوامل صهیونی و تسلیح آنها آغاز شد. طلوع ستاره‌ی قم در میانه‌ی این حوادث تلخ، ستاره‌ی قم طلوع کرد. قدرت الهی فقیهی بزرگ و پرهیزکار را برانگیخت تا حوزه‌ی مندرس و تعطیل‌شده را دوباره جان بخشد. آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری (اعلی الله مقامه) با ورود به قم، نهالی تازه و مبارک در سنگلاخ آن زمانه‌ی ناسازگار نشاند. تشکیل حوزه‌ی علمیّه حوزه‌ی قم با پایداری مخلصانه و متوکلانه‌ی آیت‌الله حائری از زیر فشارهای رضاخان جان سالم به در برد و به رشد و نمو ادامه داد. این حوزه، کانونی شد که شعله‌های مبارزه با دودمان خبیث رضاخان را به سراسر ایران می‌فرستاد و دل‌های ناامید را برمی‌افروخت. دستاوردهای حوزه حوزه‌ی علمیّه قم در کمتر از شش‌دهه، قدرت معنوی و وجهه‌ی مردمی خود را به جایی رساند که توانست رژیم فاسد پادشاهی را به دست مردم ریشه‌کن کند و اسلام را در جایگاه حاکمیت سیاسی قرار دهد. متخرّج این حوزه، ایران را الگوی اسلام‌خواهی در جهان اسلام ساخت و با تدبیر او جمهوری اسلامی متولد شد. حوزه‌ی علمیّه باید به‌روز باشد و به تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه اهمیت دهد. همچنین، باید خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمنان در عرصه‌های گوناگون باشد و در تولید و تبیین اندیشه‌ی اسلامی در باب نظامات اجتماعی مشارکت کند. نوآوری‌های تمدّنی انتظار می‌رود حوزه‌ی علمیّه در چارچوب پیام جهانی اسلام، نوآوری‌های تمدّنی را ترویج کند. استقرار تمدّن اسلامی، برترین هدف دنیایی انقلاب است و حوزه باید در ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی نقش‌آفرینی کند. حوزه‌ی قم امروز، با حضور هزاران مدرّس و مؤلّف، زنده و بالنده است. با این حال، انتظار می‌رود که این حوزه به‌عنوان یک نهاد پیشرو و سرآمد، فاصله‌ی قابل توجهی با وضعیّت کنونی خود کاهش دهد و در تمامی ابعاد علمی و اجتماعی، به‌روز و کارآمد باقی بماند. سلام خدا بر حضرت بقیّة‌الله و درود بر ارواح شهیدان و امام راحل.

شناسه خبر : 8331, منتشر شده در مورخ : ۲۴ دی ۱۴۰۰

پیشخوان روزنامه ها

سراج یادداشت/مسئله کم آبی منطقه این بار گریبان گیر شرکت فولاد کویر شده است؟!

سراج یادداشت/مسئله کم آبی منطقه این بار گریبان گیر شرکت فولاد کویر شده است؟!

چرا بیگانگان برای شرکت هایی که ایجاد شغل و پیشرفت کشور را فراهم می‌کنند این گونه اذهان عمومی را دچار ابهام می کند؟!



فاطمه بصیرتی دبیر گروه اقتصادی سراج نوشت:
آنچه ذهن من را مشغول کرده است،مسئله کم آبی این سالهاست که بر گردن نهادها و شرکت های مختلف گذاشته می شود ومقصر تراشی های صورت گرفته است که پیگیر آن شدیم.
مسئله ای که این بار‌ بر گردن شرکت فولاد کاشان انداخته شده است!
یعنی مصرف ۳۳۰هزار لیتر آب، سالانه که در بخش صنعت این شرکت است واقعاً مورد بحث است؟!
شاید کمتر کسانی بدانند که مقدار آب مصرفی در بخش کشاورزی فقط در شهر آران و بیدگل؛ سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و این رقم کمی نیست، آن هم با و جود ۹۱۰ حلقه چاه که ۵۰۰ چاه مجاز و ۴۱۰ چاه غیر مجاز وجود دارد.
مسئله ی مطرح شده بیشتر در فضای مجازی  توسط برخی کاربران ارائه می شود که اندک اطلاعات تخصصی در مسائل اقتصادی و اجتماعی ندارند و سوال این است که کدامین با صرفه تر است؟!
 آبی که برای کشت صیفی جات و سبزیجات و...مصرف می شود یا مقدار آبی که برای صنعت استفاده می شود و این سوالی است که باید صنعتگران پاسخگوی آن باشند.



صنعتی که پیشرفت و وابستگی ما را در بخش فولاد آلیاژی به کشور های اروپایی تقریبا به صفر رسانده و همچنین موجب سرازیری ارز به کشور را فراهم می کند مهم است و لازم است که به آن توجه ویژه ای داشته باشیم.
طبق نظر متخصصان با وجود فولاد آلیاژی در بخش صنعتی هیچ وابستگی به بیگانگان نخواهیم داشت و همچنین در بخش تولید تکنولوژی ذوب اسپوکیوی روز اروپا شرکت فولاد با وجود ۳۰۰ کارمند تحصیل‌کرده برجسته دربخش های مختلف و ایجاد شغل برای ۱۱۰۰ جوان منطقه و  تسهیلات فراوان برای آنها یکی از راه های مبارزه با بیکاری و مفاسد اجتماعی شناخته شده است .
شرکت فولاد با آب مصرفی خود که با پسماندهای خانگی شهر کاشان به دست می آورد.
 چرا بیگانگان برای شرکت هایی که ایجاد شغل و پیشرفت کشور را فراهم می‌کنند این گونه اذهان عمومی را دچار ابهام می کند؟!
چه سودی برای سکو نشینان ضد انقلاب در طرح و پشت پرده این چالش سازی مصرف آبی این واحدهای تولیدی است؟
درحالی که محصولات شرکت فولاد کویر در صنایع خودرو سازی، ماشین سازی، لوله های نفت و گاز و پتروشیمی ها ، ابزارسازی، نیروگاهی، ریلی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی و سایر صنایع ویژه کاربرد وسیع داشته و دارد و ما را تا سقف بی نیازی می برد.
قصد داریم بزودی نشست های تخصصی را با متخصصان  کشورداشته باشیم که بزودی اخبار آن اعلام می شود.



 

برچسب ها :
فولاد کویر یادداشت فاطمه بصیرتی تصاویر روزنامه سراج